Anacardium

Anacardium je homeopatski lek koji se pravi od jedne vrste oraha.

Osobe kojima je Anacardium potreban imaju osećaj manje vrednosti, nedostatak samopouzdanja i poverenja, što se odražava u okrutnosti, bezosećajnosti i ubilačkoj agresivnosti. Fantazije su im isunjene nasiljem.

U suštini ove osobe su bespomoćne. Moraju se dokazati, jer se osećaju bezvredno, a žele da budu voljeni i prihvaćeni. Kada u situacijama u kojima osećaj samopoštovanja zavisi od postignuća (polaganje ispita, napredovanje na poslu) ne postignu uspeh, nastaje nedostatak samopouzdanja i sukob i javlja se osećaj odvojenosti i izolacije.

Još kao deca pokazuju agresivnost, kidaju muvama noge, crtaju strašne prizore i sl. Zatim u školi postaju neprijatni prema drugoj deci, rugaju im se. Zbog takvog ponašanja gube simpatije odraslih koji im uskraćuju ljubav i brigu. Zatim počinju nasilno da se ponašaju, postaju vođe bandi, zli i nasilni.

U ekstremnim slučajevima ove osobe su ubice ili osećaju da bi to bili kada se ne bi uzdržavali.

Ovo je zapravo lek za najagresivnije osobe kao i one koje su i same bile žrtve nečije agresivnosti. Primejuje se kod zločina, nasilja, života u izolaciji, kod šizofrenije, ali i kod okrutnih diktatora.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Michael Sh elton 27.02.2012

    Mislite li da sirija špijuniranja disidenata?


  2. Ella Moore 26.02.2012

    Loša vijest - sirija je " sakaćenje otajstvo to produbljuje. . .


  3. Ljiljana 02.07.2010

    Ova voćka u brazilu raste kao gajena ili divlja, popularno imeje kažu (caju) . Radi se o voću koje u brazilu koriste, kao sok, (dobijeen ceđenjem pulpe voćke) i kao orah, ili kesten kako gao ni zovu. Sok ima trpak ukus, a smirujuće delovanje, dok je orha veom hranljiv, i veoma se ceni kao hrana.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde