Aconitum

Ovo je homeopatski lek napravljen od Aconitum-a (lekovita biljka, jadić).

Za osobe kojima se prepisuje Aconitum su karakteristični jaki strahovi. Velika panika i strah od smrti. Veliki šok kada se vidi neka nesreća ili se čuje o iznenadnoj smrti poznate osobe. Ove osobe može da uznemiri preveliko uzbuđenje ili prevelika radost. Uznemirava ih i poniženje i žurba. Od mraza, veoma hladnog vetra, ali i od svih oblika iznendanog šoka, mogu se razboleti u istom trenutku.

Inače su ove osobe spolja gledano vitalne, snažne, ekstrovertne, simpatične i prijateljski raspoložene, ali ipak osetljive na mentalni šok, ali i na manja uzbuđenja (gašenje svetla u tunelu, zaglavljivanje u liftu). Ponašaju se kao da ima svakog momenta preti smrt. Prisutna je intezivna klaustrofobija, čak i u automobilu.

Ovaj lek se koristi se na početku akutnih infekcija sa naglo povećanom telesnom temperaturom bez znojenja, kod upale ždrela i grla, kod kašlja, bolova u ušima, kod nesreća, šoka, panike sa velikim strahom, kod klaustrofobije, drugih snažnih fobija, nesanice, kod nepodnošljivih, jakih bolova, palpitacija (osećaj lupanje srca).

Kod beba su simptomi strah i nemir, beba plače kada se dodiruje, istovremeno želi da se nosi da bi se smirila. Kod beba se Aconitum koristi i posle traumatskog porođaja, kod nedostatka kiseonika za vreme ili posle rađanja.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Aleksandar 08.12.2021

    ja mislim da ti je pogresio terapiju


  2. Blablatruć 02.10.2020

    Postovani, sinoc sam od homeopate dobila Aconitum lek protiv anksioznoati i jakih strahova i panika. Međutim, kao da su mi se simptomi pogorsali (jako sam uznemirena, osecam vrelinu u grudima i stomaku, bezvoljna sam, zelim da spavam). Da li je ovakva reakcija normalna i kada da ocekujem da ce proci?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde