Aconitum


Ovo je homeopatski lek napravljen od Aconitum-a (lekovita biljka, jadić).

Za osobe kojima se prepisuje Aconitum su karakteristični jaki strahovi. Velika panika i strah od smrti. Veliki šok kada se vidi neka nesreća ili se čuje o iznenadnoj smrti poznate osobe. Ove osobe može da uznemiri preveliko uzbuđenje ili prevelika radost. Uznemirava ih i poniženje i žurba. Od mraza, veoma hladnog vetra, ali i od svih oblika iznendanog šoka, mogu se razboleti u istom trenutku.

Inače su ove osobe spolja gledano vitalne, snažne, ekstrovertne, simpatične i prijateljski raspoložene, ali ipak osetljive na mentalni šok, ali i na manja uzbuđenja (gašenje svetla u tunelu, zaglavljivanje u liftu). Ponašaju se kao da ima svakog momenta preti smrt. Prisutna je intezivna klaustrofobija, čak i u automobilu.

Ovaj lek se koristi se na početku akutnih infekcija sa naglo povećanom telesnom temperaturom bez znojenja, kod upale ždrela i grla, kod kašlja, bolova u ušima, kod nesreća, šoka, panike sa velikim strahom, kod klaustrofobije, drugih snažnih fobija, nesanice, kod nepodnošljivih, jakih bolova, palpitacija (osećaj lupanje srca).

Kod beba su simptomi strah i nemir, beba plače kada se dodiruje, istovremeno želi da se nosi da bi se smirila. Kod beba se Aconitum koristi i posle traumatskog porođaja, kod nedostatka kiseonika za vreme ili posle rađanja.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde