Apis Mellifica

Apis je homeopatski lek koji se pravi od otrova iz pčelinje žaoke.

Apis je dobar za vitalne ljude koji puno i skoncentrisano rade, često sa socijalnim poslovima. Ovi ljudi rado rade, a kretanje poboljšava njihove tegobe. Ukoliko je njihova porodica ugrožena, ovi inače mirni ljudi, reaguju sa agresijom, nervozom i ljubomorom. Često im ispadaju stvari iz ruku.

Karakteristike ovih osoba su konstantna razdražljivost i pobuđenost, veoma su vredni - stalno nešto rade, žuri im se, vitalni su, često ljubomorni, ali nekada im stvari neočekivano ispadaju iz ruku ili urade baš ono što nisu hteli, i slično.

Apis se primenjuje kod akutnih napada i stanja koja se razvijaju brzo - bolovi probijaju, peku i smanjuju se nakon što se koriste hladne obloge. Zbog toga je Apis mellifica dobar kod alergičnih reakcija: nakon uboda insekata, nakon vakcinacije ili uzimanja leka.

Tipični simptomi kod problema sa bubrezima i bešikom su: bolovi, pečenje za vreme mokrenja, urin je taman, nema ga puno, članci i kapci su otečeni.

Karakteristično za ove osobe je da nisu žedni, da ne podnose vrućinu i da im prijaju hladne obloge. Ako osoba često sanja pčele, posebno da je progone ili da je izložena suncu, da joj je vrućina, može biti da je Apis lek izbora za nju. Ipak, trebalo bi ga uzeti samo ako postoje i ostale psihološke karakteristike kao što su naglašena agresivnost prema bilo kome ko bi mogao da ugrozi članove porodice, ljubomora i borbenost.

Apis mellifica jedan od lekova koji se između ostalog daje protiv uboda pčele. Takođe, ove osobe mogu patiti od upale grla, otoka zglobova, herpesa, kožnih erupcija, straha, žalosti, mentalnog šoka  i brojnih drugih simtpoma. Koristi se kod alergija, upala sluznice ili zglobova, kod edema, angina. Pomaže i kod upala materice, jajnika, cisti na jajnicima.   
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde