Poziv za učestvovanje i podršku trci RACE FOR THE CURE 2022

Srpski forum protiv raka dojke – EVROPA DONA SRBIJA Vas poziva da se priključite i date podršku manifestaciji RACE FOR THE CURE- Trka za ozdravljenje “ZA TEBE, ZA MENE, ZA SVE” 2022.  

Manifestacija RACE FOR THE CURE – Trka za ozdravljenje je globalna manifestacija, sportskog netakmičarskog karaktera, posvećena prevenciji i borbi protiv raka dojke, ove 2022. godine pod sloganom “ZA TEBE, ZA MENE, ZA SVE”.  

Poseban akcenat se stavlja na promociju zdravih stilova života i fizičku aktivnost, kao i osnaživanje i podizanje svesti žena i društva u borbi protiv raka dojke i predstavlja uvod u oktobar - međunarodni mesec borbe protiv raka dojke.  

Fizička aktivnost smanjuje mogućnost nastanka raka dojke do 30%,  poboljšava raspoloženje, povećava energiju…

Manifestacija će se održati na prostoru JP „Ada Ciganlija“ 15. oktobra 2022. godine sa početkom u 11č. 

Registracija je 5€ ili 600,oo RSD i podrazumeva dobijanje brendirane majice i osveženje. 

REGISTRACIJU VAŠEG TIMA ILI POJEDINAČNO ZAINTERESOVANIH MOŽETE URADITI NA NEKOLIKO NAČINA:

Ukupan iznos za registraciju tima ili individualnu registraciju možete uplatiti na račun 160-552200-42 a svrha uplate je REGISTRACIJA ZA TRKU.

Ovu manifestaciju u Srbiji organizujemo po četvrti put, odnosno drugi put na javnoj površini. Prvi put je održana 2019. godine na prostoru Ade Ciganlije. U 2020. i 2021. godini RTFC za Evropu i Srbiju zbog epidemiološke situacije je održavana virtuelno.    

Čekamo Vas na Adi Ciganliji da zajedno obojimo sve u roze, i pružimo podršku svima koji se bore sa karcinomom dojke. 

Evropa Dona Srbija je osnovana decembra 2016. godine a 2017. god. postala je članica Europa Donna - European Breast Cancer Coalition. Ciljevi osnivanja organizacije su da se poboljšaju uslovi edukacije žena o zdravlju dojki, značaju ranog otkrivanja i sprečavanja pojave raka dojke, zalaganju za poboljšanje kvaliteta lečenja i rehabilitacije obolelih kao i zagovaranje jednakih prava i mogućnosti lečenja za sve obolele u institucijama države i zdravstvenom sistemu. Od 2019. godine je članica Think Pink Europa i nosilac licence za RFTC.

Evropa Dona Srbija 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde