Počinju grupne šetnje u okviru projekta Otvori plavi krug

Nakon više od 20.000 kilometara koje su šetači zabeležili individualno, kroz aplikaciju u okviru projekta "Otvori plavi krug", od 1. jula počinju i grupne šetnje stazama zdravlja u Beogradu.

Epidemijski uslovi konačno dozvoljavaju da se krene sa grupnim šetnjama, čij je cilj prevencija dijabetesa i gojaznosti u urbanim sredinama, a sve u okviru projekta "Otvori plavi krug". Nakon više od 20.000 kilometara koje su šetaci zabeležili individualno, kroz aplikaciju u okviru projekta "Otvori plavi krug", od 1. jula počinju i grupne šetnje stazama zdravlja u Beogradu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić danas je u Banjičkoj šumi i svečano najavio početak grupnih šetnji. "Epidemijski uslovi nam dozvoljavaju da krenemo i sa grupnim šetnjama u Banjičkoj i Zvezdarskoj šumi, Košutnjaku, Adi Ciganliji, Ušću i Kalemegdanu. Šetnje će voditi medicinske sestre koje će edukovati šetače o suzbijanju dijabetesa i gojaznosti, a povremeno će im se priključiti i lekari, psiholozi, nutricionisti, javne ličnosti", rekao je gradonačelnik.

Profesor Nebojša Lalić, endokrinolog i dekan Medicinskog fakulteta u Beogradu, istakao je ovom prilikom značaj redovne fizičke aktivnosti u prevenciji bolesti i drugih stanja.
Zajedno sa gradonačelnikom podršku projektu su dali i generalni direktor kompanije "Novo Nordisk" Aleksandar Popović, ambasadorka Danske u Srbiji Suzan Šajn, kao i prof. dr Nebojša Lalić u ime Medicinskog fakulteta koji je i predsednik Republičke stručne komisije za šećernu bolest.
Podeli tekst:
Izvor: Tanjug

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Ana Stošić 21.01.2022

    Imam šećer tip dva. Poslednjih oet godina gubim na kilaži, kako to da sprečim? Imam 76 godina l 72 kg, Li pada na nedeljnom nivou.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde