Dr Tomislav Tomić

dr

Dr Tomislav Tomić, dr

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 28

 1. Kada gledam u nebo ili bilo gdje, vidim kao neke providne trakice, u njima se nalaze neki krugovi. . . I bude smotano kao slušalice od mobitela kad se spetljaju. . Pa me zanima što je to, neka bolest ili nešto, javite mi, ne želim oslijepiti. .

  Odgovoreno: 15. 03. 2016.
  • Dr Tomislav Tomić

   Poštovani,
   To što vi primećujete su promene u staklastom telu, koje osim što malo nerviraju, nisu opasne po vaš vid. Ukoliko u vidnom polju primetite "sevanje munje ", "svetlaca tj, blicanje" ili "rojeve mušica" to može ukazivati da se nešto ozbiljnije dešava. Tada je neophodno da se javite oftalmologu.
   Pozdrav

 1. Bolovi pri pokretanju oka
  Pitanje broj: #143954

  Imam jake bolove pri pomeranju oka i glavobolju. Nisam prehlađena. Dva dana već kako me boli. Šta može da uzrokuje takav bol? Šta mi predlažete?

  Odgovoreno: 29. 01. 2016.
  • Dr Tomislav Tomić

   Savetujem vam oftalmološki pregled, jer više stanja mogu da dovedu do bolova pri pokretima oka i glavobolje.

 1. Pozdrav duze vreme imam ispucale kapilare, krve sudove na beonjaci, ne znam je li to od neispavanosti ceste od kasnog leganja. Moze li se pregledom klasicnim tu videti nesto, da li je to stanje unutrasnjeg dela tela, organizma pa se ispoljava, ima li to veze sa vaskulitisom?

  Odgovoreno: 19. 01. 2016.
  • Dr Tomislav Tomić

   Poštovani,
   Naglašeniji krvni sudovi na prednjem segmentu oka, mogu se javiti zbog konstantnog premora, neispavanosti, kao i svakodnevnog dugotrajnog rada za računarom, ali i kad nekih stanja i oboljenja na očima. U svakom slučaju potreban je kompletan oftalmološki pregled.
   Pozdrav

 1. Crna tačka na oku
  Pitanje broj: #143616

  Moja drugarica kaže da ima crnu tačku na oku, kao da nije površinski nego unutar oka. Šta li bi to moglo biti? 

  Odgovoreno: 19. 01. 2016.
  • Dr Tomislav Tomić

   Na osnovu vašeg šturog opisa promene kod vaše drugarice, ne mogu sa sigurnošću reći o kakvoj se promeni radi. Molim vas za dodatne informacije u vidu da li se "crna tačka" pomera sa pokretima oka, zatim da li je vidljivija u osvetljenoj ili tamnijoj sredini itd.

 1. Pucanje kapilara u oku
  Pitanje broj: #143605

  Zbog čega dolazi do stalnih pucanja kapilara u oku i kako to sprečiti?

  Odgovoreno: 19. 01. 2016.
  • Dr Tomislav Tomić

   Postoji više razloga koji dovode do promena kako ih vi opisujete "pucanje kapilara" na oku. Najčešči uzroci su neregulisani krvni pritisak i nagli skokovi krvnog pritiska, zatim težak fizički rad, naprezanje. U nekim slučajevima i neke bolesti krvnih sudova i površine oka mogu dovoditi do promena u vidu "pucanja" malih krvnih sudova. Iz svega gore navedenog prevencija je u vidu dobre regulacije krvnog pritiska, redovnih kontrola interniste - kardiologa, umereni fizički rad bez jakog naprezanja, aplikacija veštačkih suza bez konzervansa. 

Prikazano 1-5 od ukupno 28 pitanja