Mr sci. med. dr Milan Mijailović

Specijalista interne medicine

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Mijailović je subspecijalista kardiologije sa dugogodišnjim iskustvom u državnoj kao i u privatnoj praksi. Doktor Mijailović je autor i koautor 57 stručnih radova koji su objavljeni u recenziranim časopisima, monografijama i zbornicima radova.

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Kompletan kardiološki pregled (pregled, UZ srca i EKG)
7,000
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 180

  1. Poštovani, imam 18 godina i pmz, pritisak mi je uglavnom do 130 sa 70 a puls oko 65- 70 otkucaja/min u mirovanju ali često mi ubrzava pri naglom ustajanju, lupanje i neki pritisak u glavi. Da li je to normalno pri ovom nalazu, zabrinuta sam. Pijem propranolol 1/4 kada se javi lupanje, panika, ubrzan rad. . . Hvala

    Odgovoreno: 04. 03. 2016.
    • Mr sci. med. dr Milan Mijailović

      Poštovana,
      Fiziološki je normalno da se dešavaju simptomi koji opisujete, predlažem da ne ustajete naglo i da pre toga uradite par dubokih udaha i izdaha vazduha ili se nakašljete. Kada popijete propranolol potrebno je vreme da se lek apsorbuje i deluje, zato radite vežbe disanja, idite u šetnju i ne paničite - nemate razloga za to. Proverite krvnu sliku i funkciju štitaste žlezde.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Kratkotrajni gubitak svesti
    Pitanje broj: #144799

    Pre par dana sam pao u nesvest, gubitak svesti je trajao par sekundi, posle toga sam došao sebi. Neposredno pre pada osetio sam vrtoglavicu i znoj na licu. To se desilo u noćnom klubu gde je jako zagušljivo i toplo pa sam pomislio da je zbog toga. Bio sam u stojećem položaju kada se to desilo. Da li bi trebalo da se javim lekaru?

    Odgovoreno: 29. 02. 2016.
    • Mr sci. med. dr Milan Mijailović

      Najverovatnije su uslovi u sredini u kojoj ste boravili uzrok pada u nesvest. Da bismo bili potpuno sigurni da se ne radi o nekom drugom poremećaju, najbolje da vas pregledaju neurolog i orl. U obzir dolazi i ekg monitornig 24-72h.

  1. Imam aritmiju pola godine. Dijagnoza ves iz rvot. Dobila sam nalaz holtera i imam 2900 ves. Treba da čekam mesec dana do pregleda kardiologa. Prvo me zanima što može da znači negativan t val koji se javlja često i to pojedinačno i u paru i s razmacima od jedan do dva normalna otkucaja a izgleda tako kao da je samo malo smotan (kao neka sedalica) u odnosu na r val na koji se nadovezuje. A drugo kakve mogu da budu prognoze tj da li se uobičajeno takva bolest pogoršava. Ja nemam većih smetnji osim 1-2 minute dnevno malo zaduhe. Hvala, mnogo bi mi pomogao vaš odgovor. Janja

    Odgovoreno: 27. 02. 2016.
    • Mr sci. med. dr Milan Mijailović

      Poštovana,
      Negativan t talas je normalan u zapisu jer ves koja mu prethodi ne ide fiziološkim putem kroz provodno i mišićno tkivo. Ako se u zapisu vide parovi ves onda je indikovana antiaritmijska terapija. Dok kardiolog ne odredi terapiju uzimajte magnezijum 375, bez fizičkih napora - samo lagane šetnje. Moguće i da postoji aberantni put u izlaznom traktu desne komore pa će vas kolega kardiolog poslati na elektrofiziološko ispitivanje i eventualnu terapiju radiofrekventna ablacija aberantnog snopa.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Postovani doktore, vec godinama osecam povremeno preskakanje srca. Pre par meseci bila sam kod kardiologa i on mi je uradio ekg, poslušao srce. Nalaz ekg je uredan i fizicki pregled takodje bez ikakvih sumova. Inace nemam nekih tegoba, osim sto sam danas u toku dana osetila kao da nemam vazduha, malo mi je to licilo i na napad panike ali nisam sigurna. Imam i problem sa zeludcem. Doktor nije smatrao da mi treba uz srca. Da li ipak da ga uradim i eventualno mozda test ne helico bakteriju. Inace imam 32 g i sklona sam panici i umisljanju. Imala sam pre 1 g trudnocu i sve sam iznela u najboljem redu. Imam malo dete i imam strah da me srce ne izda. Hvala. Pozdrav

    Odgovoreno: 25. 02. 2016.
    • Mr sci. med. dr Milan Mijailović

      Poštovana,
      Povremeno preskakanje srca nema klinički značaj, veliki broj ljudi to oseća. Pretpostavljam da nije svakodnevno, tada bi bio poželjan 24h monitoring ekg-a. U trenucima panike predlažem da uradite par dubokih udaha vazduha i da malo zadržite dah ili da se nakašljete par puta. Može da se uradi uz srca, kao i test na h pylori, možda čak i gastroskopiju da se proveri hijatus hernija. Idite da se šetate i nemojte da razmišljate o tome da će vas srce izdati. Možete da uzimate magnezijum 375 sa b6 vitaminom.
      dr milan mijailović
      Pozdrav

  1. Detetu od 4 godine je otkrivena srcanamana asdii znacajnog l d santa. Upucen je na pregled u beograd radi evaluacije mane i njenog zatvaranja. Da li mkzete da mi protmacite nalaz: ekg desna srcana osovina, blok desne grane. Tatorno tonovi jasni, akcwntovan i fiksno udvojen 2. Ton, blag sistolno sum u 2. Rp levo. Ehokardiografski pregled: sisus situs,. Venske drenaze uredne. Desna polovi a srxa znacajno veca od leve. U srednjem deli ias prisutan veliki defekt u secundum delu do 20mm na kojem se registrune znacajan protok ld smera. Av sklad. Tv vulvula siroka 33 mm, registrhje se tr 0. 5/4, mv 24 mm, urednog protoka. Ivs nesto masivniji, 7. 2mm zaravljenih pokreta. Lk u dijastoli 31mm, dobro kontraktilna. Fs 42, zz 3, 8mm, na ivsu nisu uoceni hemodinamski znacajni defekti. Aorta na korenu 14mm, uredne morfologije i prootoka. Pa na korenu siroka, 21 mm, sirokog trunkusa. Lako ubrzanog protoka, max. Merenog gradijateta 15mmhg. Prisutna i manja plucna regurgitacija. Da li je ovo opasna srcana mana? Unapred hvala

    Odgovoreno: 24. 02. 2016.
    • Mr sci. med. dr Milan Mijailović

      Poštovana,
      Mana nije opasna, radi se o otvoru između pretkomora koji treba da se zatvori nakon rođenja. O daljoj terapiji ili korekciji mane morate da se dogovarate sa dečjim kardiologom ili kardiohirurgom.
      dr milan mijailović,
      Pozdrav

Prikazano 16-20 od ukupno 180 pitanja




Zakažite pregled kod Mr sci. med. dr Milan Mijailović