Vežbe zagrevanja

 
 1a  Stopala postavite paralelno u širini ramena, ruke su na kukovima. Gledajte ispred sebe.
 
 
  Iz početnog položaja (1a), savijajte glavu bočno (u levu i desnu stranu). Uradite 20 ponavljanja.

  1b Savijajte i podižite glavu (gore-dole). Uradite 20 ponavljanja. Oči su otvorene.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2 a
Stopala postavite malo šire od širine ramena, obe ruke stavite na potiljak. Okrećite trup naizmenično u levu, desnu stranu, vodeći računa da kukovi sve vreme ostanu pravi. Uradite ukupno 20 ponavljanja. Udah u početnom položaju, izdah pri okretu u stranu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 2 b
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 a
Iz početnog položaja 3a, okrenite celo telo u stranu i istovremeno podignite obe ruke opružene iznad glave. Uradite ukupno 20 ponavljanja. Izdah kada podižete ruke iznad glave, udah kada se vraćate u početni položaj.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 3 b
 
 
 
 
 
 
 
4
Početni položaj
Stopala postavljena malo šire od širine ramena, ruke opružene pored tela, trup prav.
Naizmenično savijajte trup koso dole uz istovremeno opružanje suprotne ruke ka stopalu. Uradite 20 ponavljanja. Izdah kada ruka ide ka stopalu, udah pri okretu ka drugoj nozi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5 a
Stanite pravo sa opruženim rukama pored tela. Gledajte ispred sebe (5 a).
Uradite duboki čučanj uz istovremeno opružanje ruku u visini ramena. Stopala su celom dužinom na zemlji, Uradite 10 ponavljanja, sa zadržavanjem u donjem položaju 2-3 sekunde. Izdah kada se podižete, udah kada se spuštate.
 

Podeli tekst:

Dr Saša Plećević (Dr Feelgood) poznat je kao fitnes trener posvećen širenju reči o sportu i zdravim stilovima života. Specijalista je anesteziologije sa reanimatologijom.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Sanja 13.03.2009

    Svaka čast za tekst. Na ovome treba baš dosta raditi - doktor feel good vežbe za zagrevanje su super. Dok nisam počela da primenjujem dr feelgood program uvek sam imala probleme tokom vežbanja. Nadam se da će ovaj tekst koristiti i pomoći i drugima kao što je meni. Pozdrav za Stetoskop i dragog mi dr. feelgood - a
    Sanja


  2. Sanjica 11.03.2009

    Moram da vas pohvalim što stavljate slike vežbi programa Dr Feelgood - a. Meni pomaže da vidim kako se koja vežba radi, to je prava stvar. Veliki pozdrav za Dr Feel good - a! On je najbolji.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde