Redovna fizička aktivnost pozitivno utiče na seksualnu moć


Umanjena fizička aktivnost i dugo sedenje može dovesti do problema sa potencijom. Ukoliko želite da sprečite mogućnost ovog scenarija, potrebno je da se pridržavate sledećih saveta:

Najvažnije je da stavite svoje zdravlje na prvo mesto i sprečite pad imuniteta, da smanjite unos alkohola, gaziranih sokova, mesa i mesnih prerađevina na minimum, da provodite što manje vremena u stresnoj okolini i da se više fizički aktivirate.

Istraživanja pokazuju da dugo sedenje znatno smanjuje seksualni potencijal muškarca, a najčešći razlog je što većina nosi tesne pantalone i u sedećem položaju vrši jak pritisak na reproduktivne organe. Ukoliko je to slučaj više godina, može doći do impotencije i slabljenja erektivne funkcije.

kafa-alkohol-cigaretaUkoliko se kombinuju kafa i alkohol onda je to pogubna kombinacija za seksualni život predstavnika jačeg pola, jer povećava nivo holesterola i krvni pritisak, a istovremeno smanjuje potenciju.  Još negativniji uticaj donosi pušenje cigareta u ovoj kombinaciji. Ukoliko konzumirate uglavnom pivo, u umerenim količinama, može doći do pada krvnog pritiska i pospanosti. Zato je čaša crnog vina svakoga dana najbolje rešenje za konzumiranje alkohola, jer blagotvorno deluje na kardiovaskularni sistem.

Smanjite unos soli, jer povećano konzumiranje soli oštećuje krvne sudove. Trudite se da ograničite unos grickalica, a posebno namirnica koje su bogate veštačkim šećerom i mastima.

Najvažniji faktor poboljšanja seksualne moći je fizička aktivnost. Kako navodi statistika oni muškarci koji imaju obim struka do 1,07 m imaju mnogo manje problema sa erekcijom.


Pogledajte sva pitanja i odgovore u vezi seksualnosti.


 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde