Terapijski izazovi u lečenju depresije


Kompanija Actavis je u prijatnom ambijentu Više medicinske škole u Ćupriji organizovala stručni sastanak za psihijatre iz Centralne Srbije. Sastanak je bio posvećen terapiji depresivnih poremećaja, a prisutni su imali priliku da čuju savremene preporuke koje je iznela prof. dr Slavica Đukić Dejanović sa Klinike za psihijatriju, Kliničkog centra Kragujevac.

Depresivni i anksiozni poremećaji predstavljaju poseban izazov za svakog terapeuta. Prema procenama Svetske zdravstvene organizacije, depresija će do 2020. godine postati vodeći uzrok smrti i onesposobljenosti u ženskoj populaciji, te drugi uzrok smrti i onesposobljenosti u celokupnoj populaciji. Simptomi anksioznosti ozbiljno utiču na svakodnevni život pacijenta, zato je važno da se izabere antidepresiv koji ima i anksiolitičko dejstvo.

Kompanija Actavis, razumeći težinu svakog oboljenja i vrednost svakog pacijenta, je prisutna na tržištu sa širokom lepezom savremenih antidepresiva, pre svega sertralinom i mirtazapinom, koji deluju na oba ova komorbidna poremećaja.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. dragana 17.04.2012

    Postovani imam problema sa anksioznim poremecajem vec duzi niz godina a sada imam 36. God. Prepisane su mi tablete ksalol ili xaneks 3/1 na dan od 0, 5 mg pored toga me prati i nesanica. Probala sam i biljne preparate ali bez uspeha kapi od maticnjaka, valerijane itd, ,. Molim vas za predlog sta bih mogla drugo da upotrebim a da ima neke pomoci. Hvala unapred veliki pozdrav.


  2. SOFIJA 05.06.2009

    Situacija je više nego alarmantna!!!


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde