Veličina je i ženama važna

Nisu samo muškarci opsednuti veličinom polnog organa. Iako se o tome manje priča, mnoge žene brine veličina vagine. Je li velika ili mala? Može li se to promeniti?

Iako se o tome manje govori i žene mogu biti opsednute veličinom svoje vagine, a to je za njihovu seksualnost vrlo važno. Ako je žena zabrinuta zbog veličine, trebalo bi se bez oklevanja posavetovati s ginekologom. Doktori posle pregleda mogu reći svoje mišljenje i pomoći korisnim savetima.

Da li vagina prevelika?

Ako žena nije rađala, malo je verojatno da će imati problema sa velikom vaginom. Neki veruju da vagina postaje veća nakon puno seksa, međutim to je glupost. Bez obzira koliko se seksale, vagina se neće povećati.

Ono što utiče na veličinu je rađanje. Nažalost, što žena više puta rodi, verojatnije je da će vagina postati veća. Porođaj utiče na mišice, a vagina postaje opuštenija. Nizom postporođajnih vežbi moguće je poraditi na mišicima kako bi ostali čvršći.

Što se dogada ako je vagina velika?

U ovom slučaju žena može manje uživati u seksu, ali i muškarac. Što je vagina veća, prilikom odnosa i više vazduha ulazi u nju, a to dovodi do stvaranja onih smešnih zvuka nalik, ma znate na šta mislimo...

Šta preduzeti?

Na tome se može poraditi vežbanjem mišica vagine. Vežbe su jednostavne i možete ih raditi tokom dana u kojoj god se situaciji nalazili, a da niko ne primeti. Dakle, stisnite mišice kao da želite zadržati mokraću. Deset sekundi držite ih tako stisnute, pa ih opustite na deset sekundi. Nakon toga ih opet stisnite, pa opustite i tako pet minuta. Ovu vežbu treba ponoviti četiri puta na dan.

Tu su još i razne pumpe koje se mogu kupiti u seks - shopovima, ali su skupe i treba ih duže vrijeme koristiti da bi došlo do poboljšanja.

Postoji i mogućnost hirurških zahvata o kojima se u zadnje vreme dosta priča, a mišljenja o dobrim i lošim stranama operacije su podeljena.

Male vagine

Kao što vagina može biti velika, može biti i mala. Mogućnost za premalu vaginu malo je verovatna. Simptomi koji ukazuju na tu mogućnost su bolovi prilikom polnog odnosa, nemogućnost polnog odnosa i stavljanja tampona.

Većina žena koje se žale na ovakve probleme zapravo imaju normalnu vaginu. Često je njihov problem vaginizam, bolni stisak mišica vagina koji onemogućava penetraciju. To stanje pogađa žene bilo koje dobi. U tom slučaju potrebno je napraviti pregled i konsultovati se sa ginekologom.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde