Umeće seksualne igre

Seks veoma podseća na partiju šaha. Neprestano se pokreću figure da bi kraj igre i u jednom i u drugom slučaju bio isti. Sve započinje poljupcem, zatim međusobnim isprobavanjem ukusa "jezika”, uzajamnim milovanjem erogenih zona na telu, "osvajanjem" muških i ženskih genitalija da bi na vrhuncu nastupilo veliko finale. U šahu matiranje protivnika, u seksu telesno spajanje ili koitus.

Sličnosti između šaha i seksa ovim se ne iscrpljuju. I šahovska i ljubavna igra zahtevaju određeno umeće ili, drugim rečima, poznavanje tehnika, ma u kojoj meri to zvučalo mehanicistički.

Čovek je seksualno biće. Veliki broj ljudi opsednut je seksom od rane mladosti, do kasne starosti. Mlade ljude seks opseda zbog jačine nagona i želje za dokazivanjem. U zrelim godinama seksualni par otkriva da je seks ne samo "slatka" stvar, nego da deluje bolje od tablete za smirenje, unosi razbibrigu, miri seksualni par, ali može služiti i kao dobar povod za izražavanje ucene ili agresije i na kraju, stare ljude u starosti seks opseda zbog pokušaja da povrate mladost.

Čuveni je vic koji slika seksualno gladnu osobu prilikom ispitivanja njenih asocijativnih sposobnosti. Reč je o osobi iz vica, koja u svojevrsnom asocijativnom eksperimentu, za bilo koju reč koja joj se postavlja odgovara da je podseća na seks. Između ostalog na seks su je podsećale i reči kao što su “krokodil", "mašna", "naočare" i "keks". Ako krokodil i mašna mogu imati neke veze sa seksom, reči kao što su naočare, u većoj meri podsećaju na optičarsku radnju a reč keks na poslastičarnicu.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Johan 05.05.2009

    Hm. . . Ovaj tekst već posle prvog pasosa deluje kao afrodizijak. Odoh da se igram. Inspirativan članak.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde