Muškarci namirišu prevaru pre nego žene

Dame, budite na oprezu - nova studija pokazala je da muškarci prevaru "namirišu" pre nego žene, ali i da će češće neopravdano optužiti svoju partnerku za "švrljanje".

Psiholozi za to imaju prilično jednostavno objašnjenje

Muškarci su sumnjičavi jer su, u proseku, oni sami skloniji prevari nego žene. "Situacija je veoma jednostavna, i ukratko bi se mogla opisati kao 'smejao se lonac šerpi'", kaže dr Rozi King.

Tokom istraživanja sprovedenog na Univerzitetu u Ričmondu, 203 para popunila su standardizovane upitnike, odgovarajući na pitanja koja se tiču poverenje u vezi i odnosa - da li su ikada prevarili partnera, da li misle da ih partner vara...

Rezultati objavljeni u stručnom časopisu New Scientist su pokazali da je partnera u nekom trenutku prevarilo 29 procenata muškaraca i 18,5 odsto žena.

Interesantno je da su muškarci bolji u proceni vernosti

"Ispostavilo se da je 80 odsto žena imalo tačnu procenu vernosti partnera, ali muškarci neveru namirišu sa još većom preciznošću - u 94 odsto slučajeva", kaže šef istraživačkog tima dr Pol Endruz.

Istraživanje je pokazalo i da muškarci pre priznaju neveru nego žene. Dame su prilično uzdržane kad je reč o iznošenju istine na videlo.

Sve u svemu, žene su bolje u skrivanju, a muškarci u otkrivanju neverstva, zaključili su stručnjaci.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde