Uvećanje G tačke - hit u svetu i kod nas

Još od osamdesetih godina prošlog veka, kada je otpočela polemika oko toga da li kod žena postoji famozna tačka ekstremnog orgazmičkog užitka, poznatija kao G tačka, naučnici su ukrštali koplja na tu temu, sve do kraja prošle godine, kada su italijanski naučnici ultrazvukom potvrdili njeno postojanje.

Iako je od tada prošle samo nekoliko meseci, u svetu se već rade operacije uvećanja G tačke.
Taj zahvat, koji je potekao iz SAD i istog trenutka postao svetski hit, radi se i u Srbiji u ordinaciji dr Milovana V. Pavićevića iz Kragujevca.

Rezultat zahvata je, prema rečima ovog stručnjaka, fascinantan - žene doživljavaju seksualno zadovoljstvo koje se ne može porediti s bilo kojim prethodnim iskustvima.

O tom delu ženskog tela ne zna se mnogo. Tačka G ( Grafenbergova tačka, engleski: G-spot) dobila ime 1981. godine po ginekologu Grafenbergu, koji je 1950. godine prvi objavio podatke o njoj. Od prvih zapisa o G tački, istraživači seksualnosti su podelili orgazam kod žena u dve grupe: klitoralni i uretralni orgazam, koji nastaje nakon stimulacije G tačke.

Kako objašnjava dr Pavićević, to izuzetno osetljivo stimulativno mesto nalazi se u vagini, iza pubične kosti, prema grliću materice.

"Stimulacija ove tačke kod većine žena izaziva intenzivan orgazam praćen obilnim lučenjem tečnosti, koje se ponekad naziva ženskom ejakulacijom. Ideja o povećanju te tačke došla je kako bi postala dostupnija stimulaciji. Pionir ovih istraživanja je doktor Dejvid Matlok, ginekolog iz Los Anđelesa", objašnjava za "ALO!" objašnjava dr Pavićević.

Kolagen koji se ubacuje u vaginalni zid učvršćuje vaginu i garantuje nezamislive orgazme. "Intervenciju bih uporedio sa pirsingom veličine dugmeta ili petoparca, ali je aplikovani deo mekan i elastičan, pa ne smeta. Na taj način, tačka G se uveća za tri do četiri puta, lako je dostupna i iza preponske kosti se može lepo napipati", objašnjava doktor.

On kađe da se ugrađuje spororesorptivni materijal koji se koristi u plastičnoj i rekonstruktivnoj hirurgiji, apsolutno inertan i bezopasan.

Matlok intervenciju naplaćuje 1.600 evra, ali je kod mnogostruko manje. Posle intervencije žena može imati polne odnose već posle dva do tri sata, a efekti traju najmanje šest meseci.

"Nekima sam uvećanje tačke G radio i po nekoliko puta", kaže dr Pavićević.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 4

 1. Andrijana 11.02.2013

  Sve je to super, ali 1600 evra za par minuta posla. Pa zar to nije malo previse?


 2. Mira 29.06.2009

  Jako sam zainteresovana za ovu vrstu intervencije, gledala sam o ovome na stranim televizijama, ali nisam znala da se ovakva intervencija mozhe izvesti i kod nas... Volela bih da posetim vashu ordinaciju i blizhe se upoznam sa zahvatom. Unapred hvala


 3. Dr Milovan Pavicevic, autor clanka 08.05.2009

  Juce mi se iz banja luke javila pacijentkinja kojoj sam pre 6 meseci radio povecanje tacke g. Pacijentkinja ima 26 godina, ima relativno bogato seksualno iskustvo, ali nikada do pre moje intervencije nije imala orgazam. Od tada ima orgazme kao sto sam i u tekstu napisao i sada dolazi da intervenciju ponovi. Jedan je od redjih primera da je resila problem anorgazmije (izostanak orgazma).


 4. liki 07.05.2009

  Grafenberg je otkrio g-tacku 1950. God. A moja malenkost je 1995. kreirala 2g masažu, kojom se stimuliše g tačka na prirodan način tako što se postuju zakoni kretanja energije koje određuje ljubavna poza. U tom slučaju fizička stimulacija ganglije parasimpatičnog sistema izaziva buđenje kundalini energije koja dovodi do ekstatičnog orgazma i trascedencije svesti na viši nivo sa svim pratećim senzacijama. Dolazi do mističnih iskustava uvećavanjem ostrvca (svest) koje je u moru (nesvesno) i t. D. I t. D. Svaka osoba to stanje doživljava individualno u zavisnosti od nivoa i stanja prethodne svesti. Dosta za sada. Pozdrav svim istraživačicama.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde