Prvo seksulano iskustvo


Tabu tema za mnoge devojke... Mnogo pitanja i nedoumice na koje je teško dobiti odgovore. U nastavku ćemo vam dati odgovore na neka od najčešće postavljanih pitanja devojaka koje se spremaju da dožive svoje prvo seksualno iskustvo.

Da li je pravo vreme za taj čin? 
Da li je dovoljno zrela? 
Da li je on pravi i postoje realni razlozi za prvi seksualni čin?
Da li si samo ti ostala u društvu koja nije probala?


Gubljenje nevinosti je najbitnji trenutak u životu svake mlade devojke.

Koja starosna granica je prhvatljiva? Trenutak kada vam telo polno sazri i osećate da ste spremni za polni čin. Ne dozvolite da Vas iko ubeđuje da ste spremni.

Da li znate dovoljno o seksu? Razgovarajte sa prijateljima, bližnjima i obavezno ginekologom - neka Vas uputi u sve. Ne oslanjajate se na filmove. 

Da li je on pravi? Nemoguće je dati odgovor. Ako ste srećni i ispunjeni sa njim, imate poverenje u njega i oslonac možda i jeste on pravi. 

Kako se zaštititi od neželjene trudnoće? Čak ni zaštićen odnos sa kondomom ili pilulama nije 100 odsto siguran odnos, ali ih svakako treba koristiti.  

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. dijana 14.10.2012

    Kratko i jasno, lepo receno. Licno mislim da prvo seksualno iskustvo svake zenske osobe je njena i samo njena odluka. Neka se svako upita kako ce se osecati jutro posle i sve ce biti receno?! Kada ste zaljubljeni emocije nose, ali pravo uzivanje je kada se predajete i kada osoba sa kojom ste uziva u vama i sa vama. Ne postoje garancije u zivotu pa ni u partneru. Kada pronadjete sebe i znate u cemu uzivate podelit cete to, samo sve dodje. To nesto medju vama sto se ne vidi a privlaci. Kada imate i ljubav, zelju, razumevanje bit ce posebno. Ne treba olako imati odnose, ali ni ziveti izolovano, onaj pravi ce doci kad tad. Zene kasnije sazriju na tom polju, muskarci su veciti decaci.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde