Apstinencija na početku veze isplatiće vam se kasnije


seksualnostNaučnici su nedavno napravili novo istraživanje koje se fokusiralo na temu seks pre braka. Ovo istraživanje je pokazalo da parovi koji već na prvom sastanku odvedu partnera u krevet imaju manje šansi za dugu i srećnu vezu.

Ukoliko upražnjavate seks na prvom sastanku možete imati loš kvalitet veze. Potreban je period upoznavanja kada partneri istražuju, donose odluke o vezi, proveravaju kompatibilnost i grade emocionalnu i fizičku intimnost. Ustanovljeno je da ukoliko se uzdržite od seksualnog odnosa neko vreme trajanja veze, dobićete mnogo više - kvalitetnu vezu, piše u izveštaju naučnika sa univerziteta Kornvel u Njujorku. 

Po njima seksualni odnosi na samom početku veze utiču negativno na stvaranje emocija i razumevanja među partnerima.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. zare 09.03.2014

    Ne trebaju nam naucnici, procitajmo sveto pismo i sve ce biti jasno, naucnici ponavljaju ono sto je vec receno.


  2. Adi 12.03.2013

    Konačno jedan normalniji tekst o seksualnosti. . . Pa upravo sav ovaj nekotrolisan seks koji ljudi danas imaju u svakakvim varijantama i vezama je doveo da emotivno-ljubavnog sloma i kraha mnogih osoba i veza. . . U svakom slučaju intima bi trebala da se čuva za brak i da se tamo otkriju sve njene čari, a ne da se u brak dođe kao ofucana stara čarapa koja više nikome ne treba. . .


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde