Stres na poslu

Stres na poslu otežava rad i negativno utiče na lični život zbog čega trpi cela porodica. Kako se vaše tegobe ne bi povećavale, probajte da prvo rešite problem na poslu jer stres može uveliko da šteti vašem psihofizičkom zdravlju.

Pitanje: Imam 34 godine, udata sam i majka dvoje dece. Već neko vreme sam u stalnom konfliktu sa mojim šefom, a primećujem da to ostavlja posledice na moje psihofizičko zdravlje. Svako jutro budim se sa bolovima u stomaku, na poslu me često boli glava, a kod kuće sam često gruba prema suprugu i deci. Nemam apetita, teško se koncentrišem i ne vidim kako da se izvučem iz problema. Imam osećaj da gubim kontrolu nad svojim životom, posao me ne veseli, osećam se nekako neuspešno. Kako mogu sebi da pomognem?

Na vaša pitanja odgovara dr Aleksandar Misojčić,
doktor opšte medicine

Vrlo je očigledno da vaši psihofizički problemi nastaju zbog stresa na radnom mestu. No, vaš konflikt sa šefom ne utiče samo na vaš profesionalni već i na vaš privatni život – vaši porodični odnosi pate zbog problema i stresa na poslu. U rešavanju vašeg problema možete da birate izme|u dve mogućnosti:
Izbor A:
Kako se vaše tegobe ne bi povećavale, probajte da prvo rešite problem na poslu jer stres može uveliko da šteti vašem psihofizičkom zdravlju. Razgovarajte sa šefom i pokušajte da izgladite konflikt. Ako želite da budete smireni i skoncentrisani na radnom mestu, uzmite neko sredstvo za smirenje na biljnoj bazi, kao što je Persen koji će Vam omogućiti koncentraciju, aktivnost i smirenost. Vrlo je važno da o svojim tegobama pričate sa mužem i bližnjima kako bi lakše razumeli šta vam se doga|a, a time vam i lakše pomogli. Opustite se kroz neki vid fizičke aktivnosti i konzumirajte što raznovrsiju hranu.
Izbor B:
Zbog konstantne napetosti na poslu imate osećaj da se vrtite u začaranom krugu i počinjete da uzimate sintetička sredstva za smirenje. Iako na prvi pogled deluju kao pravo rešenje vaših problema, vrlo je važno znati da takav tip leka lako vodi u zavisnost, prouzrokuje apatiju i pasivnost te konačno onemogućava uspešno rešavanje problema. Sam osećaj neuspeha kod rešavanja poteškoća može da izazove i depresiju.

Persen je prirodan lek za smirenje koji vam pomaže da otklonite stres u svakodnevnom životu.

 •     efikasno poboljšava koncentraciju i sposobnost za rad
 •     smanjuje nervozu i nemir
 •     ublažava napetost
 •     ne izaziva zavisnost
 •     pomaže kod nesanice

Pre upotrebe pažljivo pročitajte uputstvo! O indikacijama, riziku i neželjenim efektima posavetujte se sa lekarom ili farmaceutom.

Zdrava odluka

Doziranje: 1-2 Persen F kapsule, 1-2 puta dnevno; 2-3 Persen dražeje 2-3 puta dnevno

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 8

 1. Jelena 03.04.2020

  Da li može jedna tableta Persena da me mnogo uspava?


 2. MarijaBgd 26.07.2019

  Postoje i kapsule od glive Hericium ili Lavlja griva, koja je odličan suplement i pomaže kod depresije.


 3. Jaroslav 19.05.2016

  Interesuje me koliko uspavljuju ove tablete?


 4. Djurdje 06.10.2014

  Dozvolite da prenesem znanje steceno od svetskog doktora fizickog vaspitanja, koji je godinama proucavao gen celije i zakljucio da je preventiva od depresije, stresa i mnogih bolesti, pokret. Najbolja vezba za telo, um, srce, dusu je putem pokreta. Potrebno je pravilno, dozirano vezbati u skladu sa genom pojedinca i tretirati ga unikatno. Ukoliko zelite vise da saznate, rado cu vam preneti svoje skromno znanje ali dovoljno za blagostanje. Uzdravlje!


 5. Lija 26.08.2012

  Htela bih da vas pitam posto nikada nisam koristila lekove a sada su mi itekako potrebni jer sam imala operaciju kolena koju hirurg nije dobro uradio (sad ga tuzim) i ostala sam godinu dana kao poluinvalid. Zatim sam imala reoperaciju pre 4 meseca a inace sam profesionalni sportista u inostranstvu. . . I trebace mi jos najmanje 4 meseca da bi se vratila na teren. Imam sina i zao mi ga da me gleda kako cesto placem, kako sam tuzna itd, doktor mi je prepisao tramadol ali mislim da to nije lek za mene i da je prejak danas sam ga popila i imam osecaj kao da sam ceo dan drogirana. . . . . Od jutros nisam nista jela znaci vec 10 sati i ceo dan sam u krevetu. Muz me ne razume i ignorise da imam problem, strasno sam postala nervozna posle te prve neuspele operacije i mislim da prelazim u neku vrstu depresije i toga se plasim. Sta bi mi vi preporucili???? Hvala unapred


 6. Vladimir 23.03.2010

  Imam konstantno presecanje u stomaku na svakih 5 minuta, apetit nemam. Sta da radim?


 7. juli 11.06.2009

  Mislim da smo svi pod nekim stresom, način života je strašan, u narodu je veliki stres i depresija. Meni je dr preporučila Demetrin ali ja ipak koristim Persen. Malo sam smirenija ali...


 8. Ana 13.05.2009

  Ja koristim periodično persen, kako je lek na prirodnoj bazi, bez straha ga koristim. Preporučujem ga.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde