Zatezanje stomaka - mini abdominoplastika


Mini dermolipektomija ili mini abdominoplastika je jedna vrsta abdominoplastike


Ova, po obimu nešto manja operacija, se preporučuje osobama sa viškom kože i masnog tkiva u donjem delu stomaka ispod pupka. Problem sa viškom kože i masnog tkiva u donjem delu stomaka je čest nakon trudnoće i porođaja, većeg gubitka telesne mase ili u situacijama kada nije moguće postići potpuno zategnut i ravan stomak uprkos dijeti i vežbanjem.

Oporavak je brz i lak

Čest problem kod osoba koje vode izuzetno zdrav život i koje su fizički aktivne da je ova regija tela rezistentna na sve nehirurške metode. Ovom operacijom se može rešiti i prisustvo strija u ovoj regiji. Takođe, ovom operacijom se može ukloniti višak kože  koji je kod pojedinih pacijenata prisutan u suprapubičnoj i pubičnoj regiji. Operacija zahteva opštu anesteziju, oporavak je brz i lak, posle operacije je potrebno nošenje steznika posebno dizajniranog za ovu vrstu operacije. 

Pažljivo isplanirajte operaciju

Ožiljak je skriven u bikini regiji, ali se primenom precizne tehnike njegova vidljivost svodi na minimum. Pre operacije je neophodan pregled i pažljivo planiranje kao i adekvatna priprema za operaciju.

Slika 1: Pre i posle mini dermolipektomije

 

 
Slika 2: Pre i posle mini dermolipektomije

Podeli tekst:

Dr Dragana Petrović-Popović je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetiske hirurgije. Dragana je oduvek stremila da rad sa pacijentima koji boluju od melanoma podigne na viši nivo, te otuda ne čudi što je upravo...

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde