Izbegnite stomatološku katastrofu u toku praznika


stomatologUkoliko želite da smanjite stomatološke probleme u ovom novogodišnjem i prazničnom  periodu, saveti stomatologa iz Britanije vam u tome mogu pomoći.

Rodžer Metjuz, glavni stomatolog u klinici Denplan, ukazao je na činjenicu da je prošle godine u Britaniji naglo porastao broj hitnih stomatoloških intervencija oko nove godine i u januaru.

"Božić je vreme kada svi volimo da se častimo i zato uglavnom pojedemo i popijemo  više nego nego što je uobičajno. Zbog toga vas mogu zadesiti stomatološki problemi, a to je poslednje što vam treba u vreme božićnih praznika", upozorava Metjuz.

Prema njenu, neke namirnice su dobre za zube, uključujući sir bogat kalcijumom, orahe bogate hranljivim materijama, kao i brokoli i šargarepu jer sadrže vitamin koji jača zubnu gleđ.

S druge strane, slatkiši, keks, kolači, gazirana pića, čips i prerađene žitarice loše utiču na zube, jer se povećava rizik od propadanja zuba.

Ukoliko vam se desi da vas zaboli zub ili ga oštetite, pokušajte da potražite pomoć stomatologa što je pre moguće.


Želite da zakažete pregled kod zubara? Popunite kontakt formu i pošaljite nam svoj upit i mi ćemo Vas kontaktirati u najkraćem mogućem roku.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde