Cranck

Crank ima mnogo imena: Ice, Benzedrine, Chalk, Meth, Dixies, Diamonts, Mao, Mollies, Jugs, Ups Ice, Yaba, Tina, Christina ili Crystal Meth...

Izgled

Uglavnom je providan, beo, ali može biti i obojen zavisno od dodataka.

Hemijski sastav

Crank je kristalizovani metamfetamin koji liči na gorski kristal.

Način upotrebe

Upotrebljava se pušenjem, ali moguće je i ubrizgavanje.

Efekat

Kao droga u upotrebi je od vremena drugog svetskog rata. Kao party droga crank se počeo intenzivno koristiti poslednjih petnaestak godina u noćnim klubovima između New Yorka i San Francisca.

Daleko je dugotrajniji u delovanju, čak i do 24 sata. Posledice cranka mnogo su pogubnije od posledica speeda. Crank je i znatno skuplji od speeda.

Dim cranka proizvodi rast samopouzdanja, snažan libido, stanje budnosti i halucinacije. Konzument može ostati budan i hiperaktivan do 24 sata, a poznati su slučajevi i do nekoliko dana. Prve i manje opasne posledice koje se javljaju su nagli gubitak težine i nesanica. Nakon kratkog vremena euforije, dolazi do nemogućnosti bilo kakvog uživanja. Javljaju se teške depresije, potpuno otuđenje i nemogućnost komunikacije. Moguća popratna stanja su agresija i nasilje, paranoja. Slede teške posledice: opasno lupanje srca, amnezija, snažno telesno propadanje, ekcemi, velike šanse za HIV, koma, i na kraju - smrt. Zbog isparavanja meth para, zubi brzo trunu do desni. Crank najdirektnije i najjače udara na mozak. Pritom ga rapidno uništava i proizvodi nepopravljive štete. Konzumiranje cranka prati snažna, brza i pogubna psihička zavisnost. Akutno trovanje takođe je potencijalni rizik. Istraživanja, ukazuju da crank povećava libido. Poslednjih desetak godina postao je popularan u gay klubovima u SAD-u zbog osećaja snage i rušenja seksualnih barijera. Beleži se i želja za odnosom sa anonimnim partnerima i bez zaštite, što rezultuje širenjem HIV-a.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. anonimus 26.08.2012

    Ovko stoje stvari zavisnik sam od herojina nekih 5godina, jedno vece kod ortaka sam probao meth i odusevio se medjutim posto koristi vecinu narkotika intravenski zbog jaceg delovanja tako sam i met i to me je odusevilo!!! Sva propratna svojstva meta su super al posledice katastrofalne. . . P_s ibegavajte narkotike ovo vam saamo mogu reci jel sam dotakao dno dna.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde