NORBS anketa o dostupnosti terapije i zdravstvene zaštite tokom pandemije

Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije - NORBS poziva osobe sa retkim bolestima da popune anketu koja ima za cilj da analizira situaciju u pogledu dostupnosti zdravstvene zaštite osoba sa retkim bolestima, kao i dostupnosti specifičnih lekova za retke bolesti u Srbiji u toku pandemije.

Anketa se realizuje u okviru projekta „Unapređenje pristupa zdravstvenoj zaštiti osoba sa retkim bolestima kroz zagovaranje i informisanje građana i građanki obolelih od retkih bolesti“, koji zajednički sprovode Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije i Pravni skener, podržanim u sklopu ACT projekta.

Podaci prikupljeni ovom anketom su poverljivi i koriste se strogo anonimno. Pojedinačni odgovori ispitanika koriste se zbirno, zajedno sa odgovorima drugih učesnika.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa anketom, možete nas kontaktirati na office@norbs.rs. Za popunjavanje ankete je potrebno oko 10 minuta.

Kliknite da pristupite ANKETI.

„Zajedno za aktivno građansko društvo – ACT” je projekat Vlade Švajcarske čiji je cilj aktivno građansko društvo u kome građani više učestvuju u procesu donošenja odluka, naročito na lokalnom nivou. ACT sprovode dve nevladine organizacije: Helvetas Swiss Intercooperation i Građanske inicijative.

Podeli tekst:
Izvor: Nacionalna organizacija za retke bolesti Srbije (NORBS)

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Nebojsa Vlahovic 07.05.2021

    Gotovo isključena dostupnost zdravstvene zaštite u R. Srbiji, dao opširniji osvrt, na anketu koju sprovodi NORBS. Nikada više kvalitetnog medicinskog osoblja, a lošije i nedostupne zdravstvene zaštite


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde