Koža do 18. godine trpi najveću štetu od sunca

Povodom kampanje Ne budi crven kao rak, u organizaciji udruženja Roditelj, u Beogradu je održana humanitarna trka električnim biciklima. Cilj ove akcije je podizanje svesti o štetnosti sunčevog zračenja, a tom prilikom građani su mogli da se o ovoj temi raspitaju kod lekara na info pultu, a podeljene su brošure, peškiri, majice, baloni i kreme za sunčanje.

Trka je bila štafetna, sa zanimljivim preprekama, a učestvovala su dva tima, tim lekara (zeleni) i tim novinara (žuti). Domaćica programa je bila voditeljka RTS-a, Dragana Kosjerina, a specijalne sudije humanitarne trke, košarkaši Rade Zagorac (KK Partizan) i Aleksa Radanov (KK Crvena Zvezda).

Pobedu je odneo tim lekara.

U ovoj akciji, prikupljena sredstva su iskorišćena za donaciju najnovijeg električnog bicikla, socijalno ugroženoj porodici iz okoline Alibunara.

Pored humanitarnog, ova trka je imala edukativni karakter. Prisutni su mogli da čuju korisne informacije o zaštiti od Sunca prilikom bavljenja sportom, o štetnosti infracrvenog A zračenja koje može da dovede do raka, ali i o čuvanju životne sredine korišćenjem električnih bicikala.