Sepia

Ovo je homeopatski lek koji se pravi od mastila sipe.

Osobe kojima se ovaj preparat prepisuje su kao tinejdžeri prilično nediferentovani, uživaju u životu i u vezama. Kasnije upadaju u apatiju i postaju ravnodušni prema supružnicima, deci i rođacima. Karakteristični su neutralna osećanja, osećaj otuđenja i nesposobnost pružanja ljubavi. Uglavnom žele da se osame, a društvo ih iritira. Lako i dobro čitaju druge ljude, vide njihove slabe tačke. Uglavnom moraju nečim da se zanimaju – da šiju, pletu, čak i dok gledaju televizor. Ako imaju svetlu ili riđu kosu često imaju pege na nosu i obrazima.

Prema seksu su takođe ravnodušni. Njihov ventil je ples i fizički napor, od koga se osećaju dobro i tako transformišu energiju. Za njih je to alternativni izraz seksualne energije.
Kao tinejdžeri uživaju u seksu pod uslovom da se dobro slažu sa partnerom. Devojkama menstruacije traju i po sedam dana i svakodnevno imaju potrebu za plesom ili vežbama.

Ovaj lek je poznat za oživljavanje brakova u slučaju kada je jedan od partnera upao u to stanje iscrpljenosti i svega mu je dosta. Sepia se prepisuje za hormonalne poremećaji, PMS tegobe, bolne i teške menstruacije, menopauzalne tegobe, kod bolnog seksualnog odnosa, frigidnosti, steriliteta, spontanih pobačaja, nadutosti trbuha, problema cirkulacije, varikoznih vena, bolova u leđima, vitiliga, opstipacija, psorijaze, gljivičnih infekcija i infekcija urogenitalnog trakta. Sepia sprečava pucanje kože na pregibima zglobova i vrlo je efikasna kod osoba koje se osećaju poraženo i depresivno.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 7

 1. Beba 29.11.2022

  Nisu naivni lekovi ,ne treba ih piti na svoju ruku ni Slučajno


 2. Lenka 02.12.2016

  Davno je postavljeno, ali evo da napišem nešto vezano za to kako se lekovi uzimaju. 
  Homeopatski lekovi nisu kao obični lekovi. Mora da odgovara celokupna slika simptoma. Npr. ima raznih lekova koji leče glavobolje, čak i ako su istog tipa, ali ako nemate kompletnu sliku, fizičku-zdravstvenu i mentalnu, koja odgovara tom leku, lek najverovatnije neće učiniti ništa za Vas. 
  Homeopatija se zasniva na načelu - slično se leči sličnim. Vaše trenutno zdravstveno i mentalno stanje mora biti slično leku. Doziranje i potencija leka zavise od mnogo individualnih faktora: generalno zdravlje i stanje pacijenta, težina simptoma, koliko je pacijent osetljiv i kako reaguje na lekove, itd. Preosetljivoj osobi će trebati nežnije doziranje. Cilj je da se minimalnom dozom izazovu željene promene, jer je tako najneinvazivnije na životnu silu, koju lek pogura u odredjenom pravcu. 
  Generalno, lek se uzima dok ne dodje do značajnog poboljšanja svih simptoma, ili pak do pogoršanja (koje je znak da je organizam već dobio vise no sto mu treba), u kom slučaju se prekida s lekom i pogoršanje se brzo povlači, a dalje nastupa izlečenje. Pogoršanja su uglavnom bezazlene prirode, npr. nešto jače će Vas boleti glava nego obično, i slično. Obično se dešavaju kod osetljivih ljudi, oko 10 %. Pravilnim i pažljivim uzimanjem lekova moguće ih je izbeći u većini slučajeva. U klasičnoj homeopatiji ne postoji "uzmi ovaj lek za to, a onaj lek za onu bolest" "tri tablete dnevno, tri dana i gotovo". Taj pristup je novijeg datuma i spada u alopatiju (zvanično zdravstvo). U manjim potencijama lekovi se mogu koristiti i za akutne situacije, ali ne postoji pravilo "uzmi ovo za ovo". Simptomi moraju da odgovaraju slici leka. Jedan lek će izlečiti npr promuklost koja je jednog tipa, drugi promuklost drugog tipa, itd. Ali u klasičnoj homeopatiji traži se jedinstveni lek koji je trenutno najsličniji pacijentu, da bi "odneo" patološko stanje, i to u jačini koja je pacijentu potrebna. Leči se pacijent, a ne bolest. Kad pacijentu bude bolje, i bolest nestaje. Nadam se da je ovo pomoglo.


 3. Vesna 27.01.2013

  Moje iskustvo sa homeopatijom je odlično. Ja sam prezadovoljna.


 4. Cvetan 08.12.2012

  Kako se koristi ovaj lek?


 5. Mila 15.09.2012

  Gde se može u Beogradu kupiti ovaj lek?


 6. Olivija 17.04.2012

  Možete li da napišete kako se uzima sipino mastilo, u kojim dozama i koliko puta dnevno i u kom vremenskom rasponu?


 7. Nevena 28.09.2011

  Gde se može kupiti ovaj lek kod nas?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde