Phosphorus

Phosphorus je homeopatski lek koji se pravi od fosfora.

Osobe koijma se Phosphorus prepisuje su otvorene, usmerene prema drugima, šarmntne, kako ih literatura opisuje „ikričavi" ljudi koji u mladosti osvajaju svojim optimizmom, razdraganošću, osetljivi su i veoma osećajni, romantični, strastveni i prilično preplašeni. Živahni su, kreativni, skloni umetnosti, naročito muzici. Ipak, zbog preterane želje da svuda stignu, svuda budu pristuni, u svemu učestvuju, lako se iscrpe.

Mršavi su, privlačni, umiljati, sjajnih očiju sa dugačkim trepavicama. Imaju skladne pokrete i vole život. Imaju veliki broj prijatelja kojima se lako poveravaju. Često su veoma žedni, žude za hladnim pićima, sladoledom, čokoladom, ribom, gaziranim pićima i slanom hranom.

Pričaju u snu i detaljno se sećaju svih detalja snova koji često traju jako drugo. Ljubav je smisao njihovog života i, ako se u toj oblasti nisu realizovali, često se bave umetnošću, potrebno im je društvo ali često mogu biti lakoverni i previše otvoreni prema drugima. Skloni su ljubavnim razočarenjima, često imaju crtu vidovidosti u sebi i imaju proročke snove.

Kao deca, često se boje mraka, uplašena su pričama o duhovima, ne mogu da spavaju nakon strašnih priča i televizijskih emisija. Traže upaljeno svetlo u hodniku i odškrinuta vrata od spavaće sobe. Čak se i kao odrasli boje mraka.

Phosphorus je prikladan je za ljude koji se iscrpe posle kraćeg telesnog naprezanja, za povećanje kondicije. Koristi se kod promuklosti i laringitisa. Nije neuobičajeno da ovim osobama loše funkcioniše tireoidna žlezda, naročito kod žena posle porođaja. Slaba tačka su im pluća, pa su prisutni kašalj, bol u grudima, prehlade, ispljuvak obojen svežom krvlju, teško disanje.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 3

  1. Marijana 22.11.2022

    Postova i mozete li mi dati odgovor koji lek se daje kod dece koja imaju ADHA tacnije ADD. Unapred hvala


  2. Maja Pavlovic 26.10.2022

    Veoma sam Vam zahvalna na ovom tekstu jer ste u potpunosti tačno opisali osobu kojoj je potreban lek fosfor u homeopatiji. Posle uzimanja fosfora, i Ikričava osoba se oseća mnogo smirenije i ima više energije.


  3. Dalida 13.12.2020

    Postovani, da li postoji univerzalni lek za glavobolju, nevezsno za konstituciju? Volela bih da primenjujem homeopatski nacin lecenja.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde