Phosphorus


Phosphorus je homeopatski lek koji se pravi od fosfora.

Osobe koijma se Phosphorus prepisuje su otvorene, usmerene prema drugima, šarmntne, kako ih literatura opisuje „ikričavi" ljudi koji u mladosti osvajaju svojim optimizmom, razdraganošću, osetljivi su i veoma osećajni, romantični, strastveni i prilično preplašeni. Živahni su, kreativni, skloni umetnosti, naročito muzici. Ipak, zbog preterane želje da svuda stignu, svuda budu pristuni, u svemu učestvuju, lako se iscrpe.

Mršavi su, privlačni, umiljati, sjajnih očiju sa dugačkim trepavicama. Imaju skladne pokrete i vole život. Imaju veliki broj prijatelja kojima se lako poveravaju. Često su veoma žedni, žude za hladnim pićima, sladoledom, čokoladom, ribom, gaziranim pićima i slanom hranom.

Pričaju u snu i detaljno se sećaju svih detalja snova koji često traju jako drugo. Ljubav je smisao njihovog života i, ako se u toj oblasti nisu realizovali, često se bave umetnošću, potrebno im je društvo ali često mogu biti lakoverni i previše otvoreni prema drugima. Skloni su ljubavnim razočarenjima, često imaju crtu vidovidosti u sebi i imaju proročke snove.

Kao deca, često se boje mraka, uplašena su pričama o duhovima, ne mogu da spavaju nakon strašnih priča i televizijskih emisija. Traže upaljeno svetlo u hodniku i odškrinuta vrata od spavaće sobe. Čak se i kao odrasli boje mraka.

Phosphorus je prikladan je za ljude koji se iscrpe posle kraćeg telesnog naprezanja, za povećanje kondicije. Koristi se kod promuklosti i laringitisa. Nije neuobičajeno da ovim osobama loše funkcioniše tireoidna žlezda, naročito kod žena posle porođaja. Slaba tačka su im pluća, pa su prisutni kašalj, bol u grudima, prehlade, ispljuvak obojen svežom krvlju, teško disanje.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Dalida 13.12.2020

    Postovani, da li postoji univerzalni lek za glavobolju, nevezsno za konstituciju? Volela bih da primenjujem homeopatski nacin lecenja.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde