Lac caninum

Lac caninum je homeopatski lek koji se pravi od psećeg mleka.

Osobe koijma je ovaj lek potreban su preosetljive, društvene, lako se uzbuđuju, a karakteriše ih i veliki broj strahova, uključujući bolest, smrt, ludilo, oluju, zemljotrese, strah od pasa, zmija, boje se brze vožnje.

Osobe kojima je ovaj lek pokazuju veliku zaboravnost, često greše u govoru i pisanju, mešajući ili ispuštajući slova ili reči. Imaju manjak samopouzdranja. Vermeulen, poznati homeopat, opisuje česte slučajeve ljudi koji su imali teško detinjstvo, kroz koje su razvili manjak samopouzdanja i osećaj bezvrednosti. Lako se razbesne na najmanju iritaciju i mogu biti agresivni i imati odbrambeni stav, baš kao pas koji brani svoj teritoriju.

Simptomi kod ovih osoba bez obzira da li se radi o vrtoglavici, upali grla, krajnika, bolova u jajnicima, stalno menjaju pravac, pa bole malo sa leve, malo sa desne strane, što je manje uobičajeno kod drugih lekova kod kojih postoji pravilo bar na kojoj strani počinju simptomi.

Osobe kojima je potreban ovaj lek smatraju najstrašnijim snom onaj u kojima se pojavljuju zmije, bube, psi.

U homeopatiji se Lac caninum koristi kod upala grla i tonzila, pogotovo ako se bol seli s jedne strane tela na drugu. Čest je lek i za probleme sa dojenjem, za bolne i natečene grudi.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde