Kali carbonicum

Ovo je homeopatski lek napravljen od soli ugljene kiseline.

Osobe kojima se Kali carbonicum prepisuje teško izražavaju svoja osećanja i drže ih pod kontrolom. Imaju snažno izražen osećaj dužnosti i čvrsto se pridržavaju krutog unutrašnjeg koda o dobru i zlu, pravila morala. Mogu dosta toga da izdrže. Ne opaža se kada su pod stresom sve dok situacija ne postane dosta ozbiljna.

Uznemiravaju ih stvari koje su izvan njihove kontrole, a narčoito strahuju od bolesti. Strepe zbog svojih simptoma, strepnju i strah osećaju u želudcu. Ukočeni su na svakom nivou pa biraju i zanimanja gde je potrebno da se strogo pridržavaju pravila. To su korektni, ortodoksni, konvencionalni ljudi strogog morala. Skloni su visokim moralnim standardima.

S obzirom da pate ćuteći, čini se kao da su bezosećajni, ali su u sebi veoma osetljivi. Muškarci često frustriraju svoje supruge, baš zato što ne pokazuju osećanja. Sve drže u sebi dok fizički ne krahiraju, pa iznenada obolevaju i to ozbiljno. Često se svađaju sa bračnim drugovima ili porodicom. Majke nekada nemaju strpljenja sa decom.

Karakteristika im je prisustvo kesica ispod očiju, nesanica i astma, preosetljivost na promaju, slabost srca, leđa, ekstremiteta i uma, bol u leđima i malaksalost sa karakterističnim probadanjem. Dok su zdravi suzdržavaju se od kritike, a kada se razbole počinu da se svađaju.

Kali carbonicum se primenjuje kod bolova u leđima  i u zglobovima, artritisa, astme, svih vrsta zapaljenja, čira na želucu i raka.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde