Causticum

Causticum je homeopatski lek poznat i kao Hahnemannova soda.

Ovaj lek se prepisuje osobama koje već duži vremenski period tuguju (nečija smrt), intenzivno su zabrinuti za dobrobit drugih, imaju zaštitničko raspoloženje. Imaju nadmoćno ponašanje prema svojoj deci. Preterano kontrolišu decu – ne dozvoljavaju da idu nigde gde postoji i najmanja opasnost. Preterano su oprezni.

Kod kuće su šefovski raspoloženi i svadljivi. Saosećajnost je posledica strepnje. Stalno strahuju da će se nešto loše dogoditi. Sve više puta proveravaju. Preosetljivi su i na vrućinu i na hladnoću i vole uglavnom umerenu temperaturu.

Velika zabrinutost zbog izrabljivanja drugih ljudi podstiče ih da postanu vođe sindikata, revolucionari, anarhisti ili aktivisti neke druge vrste.

Dublja slika njihove ličnosti je slika beznađa, bezvrednosti, plakanja bez razloga, očajanja, želje za smrću, nedostatka hrabrosti i velikog osećaja krivice, što se ispoljava kao sklonost ka samoubistvu, naročito ako su prethodno izvršili neki zločin.

I kao deca su saosećajni i svesni patnje drugih ljudi, a kao tinejdžeri mogu da postanu idealisti i učestvuju u raznim bunama, mitinzima i revolucijama.

Kod ovih osoba se javljaju lokalizovane paralize, gubitak glasa, slaba bešika, Bellova paraliza, Menierova bolest, multipla skleroza, sindrom karpalnog tunela, bradavice. Causticum deluje i na bolove kod artritisa i reume, ukočenost u leđima, kao i na bolove u bedrima, kolenima i stopalima.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde