Arsenicum

Arsenicum je homeopatski preparat napravljen od arsena.

Arsenicum se prepisuje opsesivno urednim osobama. Njihovi stanovi su besprekorni, sve je na svom mestu i uredno složeno. Tako se i oblače, često veoma elegantno, vole nakit, satove i sl. Traže sigurnost u posedovanju novca, predmeta, a naročito ljudi. Upravljaju drugima preko svog novca. Sva urednost i potreba za kontrolom proizilazi iz dubokog besa i nesigurnosti, nečega iz ranog detinjstva, duboke potrebe da se osećaj sigurnosti stvori pomoću reda. Oni toga nisu svesni.

Strah od smrti je njihov najveći strah. Takođe, strahuju da ostanu sami, žele društvo i preterano se brinu za zdravlje.

Ove osobe su često prehlađene, a karakterističan je i nemir koji se najteže podnosi posle ponoći. Tipična slika je buđenje usred noći i koračanje po sobi u stanju straha i nemira. U tim trenucima govore da umiru i da im je potreban lekar. Kasnije postaju sve bolesniji, strah je još veći. Strašno strepe za svoje zdravlje, a to je u stvari strah od smrti.

Često imaju simptome slične astmi ali i nekada i imaju astmu (to je i glavna patologija ovih ljudi). Prvenstveno su paničari, koje i najmanja fizička tegoba uznemiri i kad im nije dobro šetaju, svaki čas zovu lekara, potrebna im je podrška, ohrabrenje i razuveravanje da njihovo stanje nije tako loše. Vrlo su ljutiti, kritični i prema drugima i prema sebi.  Mogu da osećaju takav bes kao da mogu nekoga da ubiju, a kada bes okrenu prema sebi, stvaraju u sebi osećaj krivice i tuge.

Arsenicum smiruje kijavicu i peludnu groznicu, pomaže kod stezanja i pečenja u grudima pri svakom kašljanju; sluz je oskudna, a ispljuvak penast. Takođe, onemogućava prekomerno izlučivanje sekreta. Ublažava akutne bolove u rukama, šakama i nogama i pomaže kod gastritisa i napada grčeva.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 2

  1. Lena 07.08.2021

    Za šta ste dobili arsenicum?


  2. Svetlana Joksimović 06.06.2021

    Iz Zelene apoteke poslali su mi preko brze pošte lek Arsenicum 30c koji sam naručila,ali bez uputstva o načinu upotrebe,pa me zanima koliko perlica dnevno sme da se koristi,koliko puta i u kom vremenskom periodu da bi bilo efekta.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde