Argentum Nitricum

Ovo je homeopatski lek napravljen od srebra.

Osobe kojima se prepisuje ovaj lek se karakterišu naglošću i osećajem vremenskog pritiska. Skloni su bezosećajnosti, jer najčešće i nemaju vremena da nešto osete. Govore pre nego što o nečemu razmisle. Ekstrovertni su, otvoreni, prijateljski raspoloženi, iskreni, i vole da govore u javnosti. Često su nervozni pre važnih događaja (naročito izlaganja u javnosti).
Od previše pričanja i pevanja imaju često zapaljenja grla. Lakoverni su, što je povezano sa nedostatkom moći rasuđivanja i sa naivnošću. Ove osobe su često sujeverne, paze da ne stanu na pukotinu na trotoaru, na uglove i slično. Strahuju zbog onoga što im se moglo dogoditi. Pate od snažne klaustrofobije (strah od zatvorenog prostora). Takođe, imaju strah od visine. Oni često pate od želje da skoče sa visine iako imaju veliki strah od visine, ali upravo im se čini da ih nešto vuče dole.

Stalno se žure i strepe da ne zakasne. Plaše se da ostanu sami i napušteni, strahuju i da samostalno nešto urade, jer se boje da to neće biti kako treba.

Oboljenja i stresovi koji su česti kod ovih osoba su traume još na rođenju, napuštenost neposredno posle rođenja (dok se majka oporavlja od komplikacija na porođaju). Često pate od sindroma iritabilnih creva, česti su prolivi, nadutost, gasovi i podrigivanje. Javljaju se snažne palpitacije (lupanje srca), čirevi oka, jaki bolovi.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde