Sanitetski prevoz

Sanitetski prevoz (sanitet) se uglavnom koristi za prevoz osoba kojima je potrebna hitna medicinska pomoć, ali to ne mora uvek biti slučaj. Članovima porodice ili možda bliskim prijateljima, koji su slabo pokretni ili nepokretni, biće potreban ležeći položaj u toku transporta do bilo koje lokacije, te sanitetski prevoz i ovde nalazi primenu.

Pozovite sanitetski prevoz, da bi vaši dragi ljudi mogli sigurno i jednostavno da stignu na određenu lokaciju uz pratnju stručnog medicinskog osoblja.

Sanitet
Izgled sanintetskog prevoza iznutra.

Privatni sanitetski prevoz je neophodan u sledećim situacijama:

  • Prevoz pacijenta od kuće do bolnice ili ambulante i nazad;
  • Prevoz pacijenta od bolnice do kuće prilikom njegovog otpusta iz bolnice;
  • Prevoz nepokretnih lica u starački dom;
  • Prevoz osoba u banje ili na privatne destinacije;
  • Prevoz pacijenta u drugu zemlju radi lečenja;
  • Prevoz osoba koje su u nesvesnom stanju;
  • Prevoz nepokretnih lica na određena slavlja, kao što su svadbe ili krštenja, uz pratnju medicinskog osoblja.

Pored pomenutih situacija, usluge sanitetskog prevoza dostupne su osobama i tokom njihovih odmora, kada postoji veća mogućnost za nastanak preloma kostiju. Osobu, koja ima prelom kostiju, možete prevesti ličnim automobilom, ali time povećavate rizik za pomeranje kostiju, stvaranje veće povrede, bola i drugo. Zbog toga je najbolja opcija, u ovakvim situacijama, pozvati sanitetski prevoz.

Sve su češći i sanitetski prevozi pacijenata iz inostranstva.

Izgled sanitetskog vozila

Sanitetsko vozilo je specijalno dizajnirano za transport pacijenata. Vozilo sadži svu neophodnu medicinsku opremu, kao i vidnu istaknutu signalizaciju, koja se upotrebljava u hitnim slučajevima. Medicinska oprema, koja se nalazi u sanitetskom vozilu, podrazumeva boce sa kiseonikom, stalke za boce za infuziju, strujne priključke koji su neophodni za rad medicinske opreme, invalidska kolica i mobilni krevet za nepokretne ili slabo pokretne osobe.

Sanitetski prevoz sadrži dovoljno prostora za pacijenta, kao i za dva ili više pratilaca, koji se mogu smestiti na sedištima. Sedišta, na kojima su smešteni pratioci, okrenuta su u pravcu pacijenta, tako da je pacijent pod nadzorom i onih osoba koje ga prate.

Važno je istaći da sanitetski prevoz nije poput Hitne pomoći. Ukoliko se zdravstveno stanje pacijenta pogorša, tokom transporta, potrebno je primeniti hitnu medicinsku pomoć. Prema tome, angažujte i stručno medicinsko osoblje, da biste vašim najmilijima pružili siguran prevoz do određene lokacije, a vi bili spokojni za vreme putovanja.

Kada se pacijent prevozi u inostranstvo, preporučljivo je angažovati medicinsku sestru, da bi vodila računa o stanju pacijenta i pomagala mu oko davanja hrane, propisane terapije i drugo.

Prednosti sanitetskog vozila

Sanitetsko vozilo pruža veliki broj prednosti. Kada je vaš član porodice ili možda prijatelj bolestan i potrebna mu je hitna medicinska pomoć, vaša prirodna reakcija biće stres, zbog kojeg nećete biti skoncentrisani na vožnju, naročito ukoliko put nije kraći. Ukoliko vozite u ovakvom stanju, možete ugroziti svoj život, pacijentov, ali i živote ostalih učesnika u saobraćaju. U stanjima stresa i zabrinutosti, ne bi trebalo sedati za volan.

Polupokretne osobe je moguće smestiti u automobil, ali skučen prostor vozila verovatno im neće pružiti komfor i osećaj prijatnosti, čak mogu osetiti dodatni bol tokom putovanja. Zbog toga je najbolja opcija pozvati sanitetski prevoz.

Sanitetski prevoz omogućava i drugim licima, koja prate pacijenta, da putuju sa njim, bilo da su u pitanju članovi porodice, medicinsko osoblje ili prijatelji.

Ukoliko se opredelite da angažujete državni sanitetski prevoz, verovatno ćete duže čekati da biste dobili odobrenje. S druge strane, privatni sanitetski prevoz odlikuje ažurnost, profesionalnost i pouzdanost. Veoma jednostavno i brzo možete ugovoriti prevoz sanitetskim vozilom od tačke A do tačke B i očekujte da će pacijent biti odvezen na određenu lokaciju u dogovoreno vreme.

Takođe, privatna sanitetska vozila, uglavnom, pružaju usluge 24 sata tokom cele godine i organizuju profesionalnu medicinsku pratnju (medicinska sestra, lekar ili tehničar) kada je to potrebno.

Raspitajte se kod prijatelja da li vam mogu preporučiti profesionalno sanitetsko vozilo. Druga opcija jeste da na internetu potražite stručni tim sa višegodišnjim iskustvom, koji omogućava siguran prevoz pacijenata.  

Cena sanitetskog prevoza

Cene sanitetskog prevoza zavise od udaljenosti pacijenta od svoje lokacije do medicinske ustanove. Takođe, cena zavisi od toga da li se usluga obavlja danju ili noću, vikendom, da li je potrebno da sanitet čeka pacijenta ili ne.

Za sve detalje o cenama pozovite broj 063/687-463.

Angažujte sanitetska vozila koje odlikuje pouzdanost, brzina, odgovornost, a pre svega stručnost u pružanju usluga. U situacijama kada niste u stanju da vozite, angažujte profesionalce koji će vašim najmilijima obezbediti siguran prevoz, dok se vi starate o onima kojima je pomoć potrebna.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde