Junske šetnje: Niš i Čačak


Junske šetnje su već zakazane, a u narednih mesec dana vodimo vas na čak dve lokacije!

Junske šetnje Niš i Čačak

„Otvori plavi krug“ u saradnji sa EBERS asocijacijom za zdravlje osoba sa dijabetesom i Planinarskim klubom „Železničar“ iz Niša organizuje planinarske šetnje za osobe sa dijabetesom, gojazne osobe i one u riziku od dijabetesa, kao i za sve ljude koji žele da razvijaju zdrave životne navike. 

Niš, 11. jun: od Kameničkog Visa do Cerjanske pećine

Prva od četiri planinarske šetnje biće održana u subotu 11. juna sa početkom u 11h i to od Kameničkog Visa do Cerjanske pećine. Uz nadzor medicinskih sestara, učesnici će imati prilike da razgovaraju sa lekarima i dobiju korisne savete u vezi sa zdravljem, ishranom i gojaznošću. Svim učesnicima omogućeno besplatno merenje nivoa šećera u krvi pre i posle šetnje.

Prevoz i užina za učesnike su obezbeđeni. Prijavite se mejlom nam ebersasocijacija@gmail.com.

Čačak, 18. jun: od Ovčar Banje do manastira Ilinje

Posebno druženje očekuje nas u Čačku u okviru manifestacije „Dani planinara Srbije“.

I ovog puta zajednica „Otvori plavi krug“ u Čačku okupiće članove Društva za borbu protiv šećerne bolesti „Diabetes Melitus“ iz Čačka, Dijabetološkog saveza Srbije, Planinarskog društva „Kablar“ i Planinarskog saveza Srbije.
Šetamo od Ovčar Banje do manastira Ilinje, uz posetu manastiru Blagoveštenje.
Druženje je zakazano za subotu, 18.juna od 10h.

Zainteresovani za planinarske šetnje mogu se prijaviti mejlom na diabetesmellituscacak@gmail.com, a za učesnike su obezbeđeni prevoz i užina, kao i besplatno merenje nivoa šećera u krvi pre i posle šetnje.

 

Preuzmite aplikaciju „Otvori plavi krug“ i instalirajte je na vašem telefonu. Uključite pedometar i beležite korake dok šetate. Najvredniji šetači, koji pređu najviše kilometara, na kraju svakog meseca dobijaju vredne nagrade, a pored toga beleženje koraka doprinosi prikupljanju sredstava za unapređenje staza/uslova za bavljenje fizičkom aktivnošću.

O samom projektu „Otvori plavi krug“ saznajte više na sajtu „Otvori plavi krug“ i istoimenoj aplikaciji koja je dostupna i na e-prodavnici Google Play Store.

Sve informacije dostupne su i na zvaničnoj Facebook stranici projekta.

Srdačan pozdrav,

Stetoskop.info


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde