Žene sa silikonima sklonije samoubistvu

Rezultati istraživanja američkih naučnika doveli su do zaključka da su žene sa silikonskim grudima čak tri puta sklonije samoubistvu od žena s prirodnim grudima. Pored toga one su sklonije alkoholu i drogama. 

Istraživanje je zasnovano na detaljnim podacima o 3.527 Šveđanki koje su u periodu od 1965. do 1993. ugradile silikone u grudi i u proseku je stopa samoubistava tih žena 3 puta veća nego u čitavoj populaciji. Naučnici tu činjenicu povezuju s manjkom samopouzdanja koji je uobičajen kod žena koje se opredele za estetsku operaciju grudi, a one neretko imaju i većih psihičkih problema. 

Poroci su alkohol, cigarete i droga

Upravo zbog toga su i sklonije alkoholu, cigaretama i drogama, pa osim toga što se često odlučuju da dignu ruku na sebe, umiru i zbog bolesti prouzokovanih alkoholom i drogom. Ipak nije sve tako crno, iznet je podatak da kod njih ne postoji povećan rizik od raka dojke.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. bojana 16.02.2011

    Zelim da ugradim silikone, ali od posle porodjaja pijem antidepresiv anafranil jer sam upala u neko anksiozno stanje. Da li mogu da se ugrade iako ja jos uvek nisam prestala to da konzumiram?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde