Psiholog Uroš Rajaković

Diplomirani psiholog

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Ustanove u kojima radi

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Cenovnik usluga


Naziv usluge RSD
Indvidualna psihoterapija
3,600
Cene su podložne promenama bez prethodne najave. Trudimo se da sve informacije budu tačne, ali mogućnost greške postoji, pogotovo usled promene kursa ili iz tehničkih razloga. Ukoliko se desi da cena usluge nije ista kao kao ona na sajtu u trenutku rezervacije, obavestićemo Vas telefonom ili putem emaila o ispravnoj ceni i ponuditi Vam da je prihvatite ili odustanete od rezervacije.

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 6

 1. Postovanje,

  Mome muzu je prije dva mjeseca u 32.godini dijagnostikovan karcinom jednjaka. To je moj zivot okrenulo bukvalno naglavacke. Jedan od glavnih simptoma na koji su mu doktori skretali paznju (a koji on na srecu nema) jeste otezano gutanje. Nakon dijagnoze mnogo sam citala o toj bolesti, i nakon par sedmica iznenada sam osjetila nesto u grlu. Mislila sam nakon sto jedem da ce proci, medjutim zalogaj mi je zastao u grlu, i od tog trenutka pocela sam da se plasim jesti i imam otezano gutanje. Obrok mi predstavlja veliki stres. Nekada mi je problem pokrenuti samo gutanje, kao da je zalogaj dugo "nespreman " ,kao da nema dovoljno pljuvacke, i kao da mi se grlo jendostavno paralizuje. A nekada osjecam da mi hrana stoji u jednjaku, kao da zaglavi, i osjecam je cijelom duzinom sve dok ne sidje u zeludac. Ti simptomi su nekada jaci, nekada slabiji. Takodjer, ta knedla u grlu nije stalno tu. I ne osjecam je uvijek na isti nacin, nekada je bas kao knedla a nekada kao nesto maleno sto mi grebe grlo. I nije uvijek na istom mjestu. Pored ovog problema imam jos nekih simptoma koji se smjenjuju: problemi sa vidom(zamagljen vid, blijestenje, pritisak u ocima, tesko fokusiranje), blaze vrtoglavice koje su vise kao dezorjentiranost, stezanje u vratu, povremeno trnjenje ruku i nogu, bol prsne kosti kada pomijeram ramena, umor i opsta slabost tijela. Kucni ljekar i neurolog smatraju da je u pitanju depresija i anksioznost. Nalaz krvne slike, hormoni stitnjace, EEG i VEP su uredni. Dobila sam preppruku za psihoterapeuta. Molim za Vase misljenje. Unaprijed hvala.

  Srdacan pozdrav Anja

  Odgovoreno: 24. 02. 2021.
  • Psiholog Uroš Rajaković

   Poštovana Anja,

    

   Suočavanje sa bolešću drage i bliske osobe predstavlja jedan od najstresnijih životnih događaja na koji niko od nas nikada nije pripremljen. Različito svako reaguje u tim trenucima prolazeći kroz više psiholoških faza tokom ovog procesa.

   Pravu stvar ste uradili kada ste se obratili kućnom lekaru i neurologu i kada ste uradili medicinske pretrage i time uklonili sumnju u organsko poreklo simptoma. Psihoterapija u korpusu svojih znanja posebno se bavi odnosom duše i tela, tj. psihosomatikom. Nekada je u potrebno pristupiti i odblokirati određene odbrambene mehanizme, koji nam više ničemu ne služe ili nam zapravo otežavaju funkcionisanje. Druga tema su svakako emocije i načini kako bi se one obradile. U radu sa psihoterapeutom možete sebi olakšati breme i efikasno se razrešiti pomenutih simptoma.

    

   Srdačan pozdrav,

   Uroš Rajaković

   psiholog, psihoterapeut

 1. Ovako,sin mi je 2009 godiste i zanima ga kada ce mu glas mutirati, promeniti se, kako god se reklo (sa 9 godina je usao u pubertet) a ja se oko toga ne razumem pa moram pitati na internetu :D

  Odgovoreno: 24. 02. 2021.
  • Psiholog Uroš Rajaković

   Poštovani,

    

   Pubertet je period od 12. do 20. godine kada su u pitanju dečaci, a sve pre toga je zapravo predpubertetski period. U tome svakako postoje individualna odstupanja. Na promene u fizionomiji dečaka utiču hormoni, pa će se od njihove brzine različitim tempom razvijati i pojedine grupe tela, među kojima i glasovni aparat. Za očekivati je da do promene u boji i dubini glasa, mutacije glasa, dođe u starijim razredima osnovne škole.

    

   Srdačan pozdrav,

   Uroš Rajaković

   psiholog, psihoterapeut

 1. Добро вече, имам неколико питања у вези са мојом девојком која пати од депресије. Она је већ месецима у слабом менсталном стању и постаје све горе и горе. Тражим психолога који јој може помоћи у овоме. Такође се пре неколико година секла, али је престала, сада ми је рекла да има потребу да се пореже или чак убије. Желео сам да питам колико би ово коштало и да ли је ово право место за њу. Хвала унапред.

  Odgovoreno: 19. 02. 2021.
  • Psiholog Uroš Rajaković

   Поштовани,

   Блага депресија се може третирати кроз психолошко саветовање и психотерапију, док се умерена, а посебно тешка депресија неодложно мора лечити од стране психијатра у комбинацији са психотерапијом. Ваша улога у овоме је веома битна пре свега у мотивисању Ваше девојке да се обрати психијатру (државном или приватном) који ће поставити дијагнозу и уколико процени да је потребно одредити медикаментозну терапију. Тек тада се може размишљати о отпочињању психотерапијског рада који ће довести до дубинских промена и трајнијих решења.

    

   Срдачан поздрав,

   Урош Рајаковић,

   психолог, психотерапеут

 1. Poštovani.... Već 7 godina patim od socijalne anksioznosti, jako se teško borim i još teže funkcionišem jer se moja socijalna anksioznost ispoljava kroz gastroenteroške tegobe i samim tim sve duplo biva teže... (Zdrava sam inače, podpuno... Za tri godine ispitivanja na gastroenterologiji ništa nisu našli) Kod kliničkog psihologa idem, ali se ništa konkretno ne dešava....Ne menja... Gde god ili kod koga god da krenem imam nelagodu u želucu i nagone na povraćanje.... Tako da, ukratko, ja sam kutija koja skuplja prašinu u svojoj zoni komfora.... Ne mogu da stičem nova poznanstva, ne mogu da se družim, ne mogu da boravim kod drugarica, ne mogu da putujem i odaljim se od loše porodične atmosfere....Ne mogu da se obradujem, a da mi tu radost ili sreću ne uguše loše misli i panika! Prosto ne živim život, a želim da ga živim... Moja pitanja su da li i kako, uz pomoć kojih metoda mogu da se oslobodim "nemogućnosti" da vršim fiziološke potrebe na drugom, nepoznatom mestu??? U čijem je domenu ovaj problem.... klinički psiholog, psihijatar, psihoterapeut? Hvala Vam unapred..

  Odgovoreno: 19. 02. 2021.
  • Psiholog Uroš Rajaković

   Poštovana,

    

   Hvala na iscrpnom predstavljanju i pruženim informacijama.

   Fokusiranost na uzrok umesto na posledicu, kao i fokus na osobi umesto na problemu mogao bi biti jedan od ogovora ka rešenju tegoba. Struka koja bi najadekvatnije odgovorila na ovu temu je psihotepeutska.

   Metode i tehnike koje bi mogle biti od pomoći nalaze se u okviu kognitivnih (distrakcija, izlaganje i sl.) pa sve do energetskih (vežbe disanja, vizualizacija i Logosinteza).

    

   Srdačan pozdrav,

   Uroš Rajaković

   psiholog, psihoterapeut

 1. dobar dan jasm zena os 36godina neapavam nocu rekli sumi da imam depresiju epizodnu uzimam lekve

  Odgovoreno: 17. 02. 2021.
  • Psiholog Uroš Rajaković

   Poštovana,

    

   Depresija se uspešno leči lekovima i psihoterapijom. Važno je da redovno odlazite na kontrole kod psihijatra koji Vam po potrebi može korigovati terapiju.

    

   Pozdrav,

   Uroš Rajaković

   psiholog, psihoterapeut

Prikazano 1-5 od ukupno 6 pitanja
Zakažite pregled kod Psiholog Uroš Rajaković