Fizioterapeut Tamara Masal

Strukovni dečiji fizioterapeut

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 2

 1. Poštovani,

  Beba puni 6 meseci za 13 dana. Dobili smo na poklon dubak. Da li smem da je stavim, nekad u toku dana, na kratko? Ili ne preporucujete? Cula sam da je dubak stetno "pomagalo" i da je u Kanadi zabranjeno koriscenje.

  Odgovoreno: 05. 11. 2020.
  • Fizioterapeut Tamara Masal

   Postovana , nikako ne bih preporucila dubak ! Prvenstveno beba je jos mala , prvo mora da nauci sama da sedne , zauzme četvotonozni polozaj , klececi , pa tek onda da se vertikalzuje , odnosno , uspravi i stane na noge i stekne reakcije ravnoteze, da bi kasnije hodala . Dubak moze samo da naskodi , pogtovo u tim mesecima , kada nam je pravilan razvoj lumbalne kičme jako vazan !

   Srdačan pozdrav !

   Tamara Masal , dečiji terapeut.

 1. Interesuje me beba sad 10 puni 4 meseca...na otpustu joj je pisalo da ima hipotonoju nije mogla da drzi glavu sada kako vreme prolazi je bolje ali ne drzi pravo glavo već joj ide u stranu i s levom rukom manje funkcioniše otvara šake i kad uzme nesto odma pusti,kad uzmete bebu odma siri ruke kao lasta...molim misljenje da li treba da radi vezbe?

  Odgovoreno: 04. 11. 2020.
  • Fizioterapeut Tamara Masal

   Poštovani ,

   Shodno tome da u otpusnoj listi stoji da beba ima hipotoniju vezbe su neophodne , kao i pracenje motornog razvoja . Moj savet je da prvo odete na pregled kod dečijeg fizijatra .

   Srdačan pozdrav !
Zakažite pregled kod Fizioterapeut Tamara Masal