Spec. dr med. Miroslava Šarac

Specijalista pedijatrije

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Spec. dr med. Miroslava Šarac, Specijalista pedijatrije

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 37

 1. Postovani, moja beba ima 8 meseci od nedavno primetila sam kod bebu kad se nasmeje izmedju obrva napuva se nesto u oblik loptice ali to samo kad se nasmeje ili mrsti ali je bas vidno, to bas kod druge bebe nisam primetila, molim vas odgovorite dali je to normalno ili treba da je vodim kod doktora. Hvala puno

  Odgovoreno: 09. 11. 2015.
  • Spec. dr med. Miroslava Šarac

   Poštovana,
   Potrebno je da se javite na pregled kod pedijatra koji ce odlučiti da li je potrebno uraditi dodatna ispitivanja
   Pozdrav

 1. Postovani, imam bebu puni dva meseca. Ne znam kako da joj odrzim paynju da bude budna duze, dakle izmedju spavanja jedva po 1. 5h bude budna, ja joj pevam vezbam sa njom, stavljam potrbuske, aktivna je i vesela jedno 1h, aposle se uznemiri i dam joj varalicu, tada je vec pospana. Da napomenem da je napredna iznad proseka. Ili je normalno da neke bebe vise spavaju

  Odgovoreno: 28. 09. 2015.
  • Spec. dr med. Miroslava Šarac

   Poštovana,
   U ovom uzrastu je nemoguće bebi nametnuti neki režim spavanja. Nema potrebe da bebu držite na silu budnom ukoliko se njoj spava i ako se dete spontano budi na svaka 3-4 sata i redovno uzima obrok-sisa. U uzrastu od dva meseca beba spava izmedju 16 i 20h. Neke bebe u ovom uzrastu vec spavaju celu noć, a neke to postižu tek posle 6-0g meseca.
   Pozdrav

 1. Postovani interesuje me sledece, u porodici moja sestra ima problem sa smanjenom funk. Stitaste zlezde. Ja imam bebu od 2m, na otpusnoj listi pise pecatom da je uradjen test fenilketonuriju i hipotireozu, screening uha. Da li je nesto od ovoga vezano za stitastu zlezdu? Primetila sam da su drugim bebama pete bile umotane, kao da je vadjena krv. Ali mojoj bebi to nije bilo, da li je moguce da su vadili iz rucice?

  Odgovoreno: 28. 08. 2015.
  • Spec. dr med. Miroslava Šarac

   Poštovana,
   Ukoliko u otpusnoj listi pise da su uradjeni ti testovi, onda nema razloga da sumnjate. Test na hipotireozu ukazuje da li je funkcija stitne žlezde dobra.
   Pozdrav

 1. Postovani, imam sina od 3 godine. Jednom je imao blazu reakciju od panklava u vidu crvenih tackica po telu a godinu dana kasnije je imao klasicnu urtikariju po celom telu od cefaklora. Dete je inace slabog imuniteta i trudimo se konstantno da ga ojacamo ali to slabo ide i cesto je prehladjen, najcesce laringitisi a zimi bar jednom bronhitis. Koji antibiotici nam preostaju za koriscenje? Od pojedinih lekara cujem da i baktrim ne bi trebalo davati. . . Mozete li nam pojasniti o cemu se radi i na koji nacin mozemo dete podvrgnuti ispitivanju i gde kako bi smo znali koje antibiotike ne sme koristiti i koliko je to pouzdano? Pisem vam sa kosova i metohije i svaki savet nam je dobrodosao. Unapred zahvaljujem!

  Odgovoreno: 20. 08. 2015.
  • Spec. dr med. Miroslava Šarac

   Poštovani,
   Potrebno je dokazati da se zaista radi o alergijskoj reakciji na lek. Takva ispitivanja se rade u udk tiršova. Ukoliko se pokaze da alergija zaista postoji, tada ce vam reci koje lekove mozete davati, mada vas pedijatar to sigurno zna.
   Pozdrav

 1. Postovani, imam devojcicu koja ce 22. 9 napuni 4 godine, uredno je vaksinisana i sa devet meseci dobila je sinflorix vakcinu, tada krece nasa agonija. . . Dete je sa 13 meseci krenulo u vrtic ne sastavi ni 4 dana stalno bakterijske infekcije, do sada smo 3 puta zaglavljivali u bolnici, poslednji put je ponovo bila streptokoka i na zalost imala je jake bolove u zglobovima, , , zaista smo sve pokusali. . . Inace nije bolesna u smislu virusa itd. . . Cula sam za bronco vaxom i irs 19, pa je moje pitanje da li bi nesto od toga smela da koristi s obzirom da je primila sinflorix

  Odgovoreno: 10. 08. 2015.
  • Spec. dr med. Miroslava Šarac

   Poštovana,
   Ovi preparati nisu registrovani u nasoj zemlji, a njihovo davanje je moguce i nakon davanja synflorixa, pogotovu nakon toliko vremena. Vaše dete je dobilo samo jednu dozu vakcine synflorix, a nije dobila jos dve revakcine, tako da je imunizacija nepotpuna.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 37 pitanja
Zakažite pregled kod Spec. dr med. Miroslava Šarac