Psiholog Jelena Živković

Psiholog

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Telefon za zakazivanje

Psiholog Jelena Živković, Psiholog

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063/687-463

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 4

 1. Poštovana, imam 26 godina. I još uvek nisam imala momka. Ne mogu da verujem da imam 24 godine, i da nisam našla nekog momka sa kim bih bila u vezi. Završila sam srednju školu, i radim 3 godine u jednu državnu firmu još uvek po ugovoru. Ali dođe mi da dam otkaz, jer mi je i to postalo neizdržljivo više. Ja mislim da sam ja jedan baksuz u životu, jer nikada nisam ni imala najbolju drugaricu sa kojom bih pričala o svemu i svačemu, i delila tajne. Dosta sam stidljiva i povučena osoba. Nigde ne izlazim. Imam tatu i brata koji me ponižavaju, i maltretiraju zbog babe sa tatine strane sa kojom nisam baš u najboljim odnosima. A isti taj moj brat, i on zna da se posvađa sa babom. A baba inače ima 84 godine, i baš je dosadna. Jedino se sa majkom slažem. Života mi, dođe mi da se ubijem, ali nemam hrabrosti za to. Jedino eto, što me interesuje trenutno je da možda upišem kurs šminkanja. Znam da našminkana samu sebe, ali plašim se da mi i to ne ide od ruke, jer me Bog ni za šta nije dao da budem talentovana. Tako da ne znam ni da li da verujem u opšte u Boga.

  Odgovoreno: 28. 05. 2021.
  • Psiholog Jelena Živković

   Poštovana, samoubistvo nikada nije rešenje. Setite se samo Nika Vujičića. Čovek živi bez ruku i nogu i našao je način da živi svoj život najbolje što može. Ne znam kakvi su problemi sa bakom i šta tačno znači kada kažete da je dosadna. Takođe ne znam šta podrazumevate pod maltretiranjem od strane oca i brata. Imate dovoljno godina da razmislite o preseljenju ako Vam okruženje u kom ste ne odgovara. Što se tiče kursa šminkanja, zašto odmah krećete a pretpostavkom da Vam to neće ići od ruke? Kažet da mislite da ste baksuz u životu i da Vas Bog ni za šta nije dao da budete talentovani. Ko Vas je u to ubedio? Da li je to produkt uvreda koje ste dobijali? Svako je talentovan onoliko koliko veruje da je talentovan i koliko je spreman da uloži sebe, svoje vreme i energiju u nešto. Talenat je samo 10%. Po ovom tekstu mogu da zaključim da imate jako lošu sliku o sebi koja verujem nije baš tako realna. Kada tu sliku sredite biće Vam mnogo lakše i da nađete prijatelja i partnera. Preporučujem Vam da krenete da radite sa stručnjakom što pre. 

 1. Bolujem od depresije...pijem antidepresive 2g al mi nista nepomazu.molim za savjet sta da radim.

  Odgovoreno: 27. 04. 2021.
  • Psiholog Jelena Živković

   Poštovani, obratite se psihijatru, možda je potrebno da Vam se promeni terapija. Ne deluje svaki lek isto kog svakog. Niste napisali koliko dugo ih pijete, ali obično kreću da daju rezultate nakon dve nedelje. Takođe možete porazgovarati sa psihijatrom o uključivanju Omega-3 masnih kiselina koje su se pokazale da pospešuju dejstvo antidepresiva kod pacijenata koji su rezistentni na terapiju. Nemojte nikako uzimati i prekidati terapiju na svoju ruku. Sve mora u dogovoru sa psihijatrom inače možete pogoršati stanje. Uz farmakoterapiju bilo bi dobro da uključite i psihoterapiju, najbolje Kognitivno bihejvioralnu ili REBT. 

 1. Postovani, Imam vrtoglavice u celom telu a ne samo u glavi,osecaj propadanja,presecanja,ogromne nestabilnosti I slicno.ovo traje vec 20 godina. Koje lekare treba obici I koji uzroci toga mogu biti?

  Odgovoreno: 27. 04. 2021.
  • Psiholog Jelena Živković

   Poštovana, može biti anksioznost ali može biti i nešto skroz drugo. Dobro je da znate da vrtoglavica nije bolest već stanje koje može biti izazvano iz brojnih drugih razloga. Posetite neurologa i on će vas uputiti dalje. 

 1. Postovani. Pokusacu da budem sto kraci ali dovoljno opsiran da u potpunosti shvatite moj problem. Sve je pocelo pre nekih 12 god kada sam odjednom osetio probleme sa srcanom aritmijom, nisam mogao nista da jedem i blagu nesvesticu. To je sve pocelo istovremeno. Isao sam na sva moguca ispitivanja i sve je bilo u redu. Posle nekoliko meseci kako je sve pocelo tako je i prestalo. Kada mi je otac preminuo pre 3 godine nesto slicno mi se dogodilo. Opsta slabost i jednostavno nisam mogao da jedem, tesko je to opisati, jednostavno ne osecas glad i tako bih mogao danima bez hrane a organizam usled toga slabi. I to je trajalo nekih 6 meseci. Ovih dana sam doziveo veliki stres (na ljubavnom planu) istog trenutka mi je skocio pritisak koji se stabilizovao posle 2-3 dana i otkucaji srca su isli i do 120 u min. I naravno nisam mogao da jedem. Sve analize krvi su potpuno u redu. Da li je moguce da i najmanji stres tako utice na mene. Kada sam juce uzeo tabletu ksalola i odspavao sat vremena bilo mi je prilicno bolje. Molim vas za Vas savet. Da li mislite da je to stres i koje tablete bi mozda bile najbolje za mene. Najradije bi otisao kod psihologa ali zivim u malom gradu gde nema privatnih psihologa a u drzavnom zdravstvu te saslusaju 5 min i onda te nakljukaju tabletama sto ne zelim. Hvala.

  Odgovoreno: 27. 04. 2021.
  • Psiholog Jelena Živković

   Poštovani, ako ste uradili sva moguća ispitivanja i otklonili druga medicinska stanja kao moguće uzroke, ovo je potpuno prirodna reakcija na teži stres. Svako reaguje drugačije i intenzitet reakcije je velikim delom stvar genetike. Čak i bebe pokazuju različite intenzitete emocija i to je nešto što nas prati kroz život. Kako za neprijatne, tako i za prijatne emocije. Ako Vam to ne remeti svakodnevno funkcionisanje i ako prolazi brzo nakon što se stresna situacija dogodila to ne bi trebalo mnogo da Vas brine. Tuga je zdrava emocija, postaje nezdrava onda kada traje predugo i pretvori se u depresiju. Neki ljudi u takvim situacijama jedu više nego obično, drugi potpuno izgube apetit. Ipak potrudite se da imate bar manje obroke tim danima i neka budu bogati zdravim mastima i proteinima. Na osnovu ovog što ste napisali moguće je da se radi o blažoj anksioznosti. Lekove ne smete uzimati na svoju ruku, posetite psihijatra i porazgovarajte o tome da li Vam je farmakoterapija neophodna ili ne. 
Zakažite pregled kod Psiholog Jelena Živković