IBD podcast podržan od strane Evropskog Udruženja za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis

U junu 2020. godine pokrenut je IBD podcast - prvi podkast u medicini na srpskom govornom području. Osnovalo ga je Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije i Stetoskop.info, uz podršku mnogih prijatelja, pre svega najvećih domaćih medicinskih stručnjaka.

Ovaj podkast bavi se životom ljudi koji boluju od zapaljenskih bolesti creva, Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa. O lečenju pacijanata govore najveći medicinski stručnjaci kod nas koji upravo leče zapaljenske bolesti creva. Iako se ove bolesti pre svega vezuju za gastroenterologiju, potrudili smo se prikažemo multidisciplinarni pristup lečenju ovih bolesti, pa smo imali priliku da ugostimo, pored gastroenterologa i: stomatologa, oftalmologa, radiologa, pedijatra, hirurga, urologa, patologa, psihoterapeuta i mnoge druge. 

Uz skromna očekivanja krenuli smo na put edukacije pacijenata, članova njihovih porodica, kao i drugih lekara i sa ponosom možemo da kažemo da IBD podcast danas broji i više hiljada pregleda, a kometari pacijenata su nam dragoceni. Podsećamo vas da smo ove godine dobili i nagradu za IBD podcast u Nedelji inovacija.

U želji da kvalitet u radu bude na prvom mestu, podkast je sada postao prepoznatljiv širom regiona, a ponosni smo i na vest da nas je u misiji da edukujemo publiku o zapaljenskim bolestima creva podržalo i Evropsko udruženje za obolele od Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa - The European Federation of Crohn's & Ulcerative Colitis Associations (EFCCA).  Sve podkast epizode imaju i svoju verziju sa titlom na engleskom jeziku i upravo je ovo namenjeno publici širom sveta, što je podržalo i Evropsko udruženje, te sada IBD podcast možete pogledati i na njihovom sajtu.

IBD podcast na sajtu EFCCA-e.

U narednom periodu očekujte još korisnog sadržaja, a podkast će doživeti i mnoga druga unapređenja.


Pogledajte IBD podcaste | Pogledajte IBD podcaste sa titlom na engleskom jeziku | Pročitajte transkripte svih IBD podcasta


 

Podeli tekst:
Izvor: UKUKS

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde