Pink poklon pažnje „Zajedno možemo više“ 2022.


Srpski forum protiv raka dojke EVROPA DONA SRBIJA je tokom maja 2022. godine realizovao po drugi put akciju „ZAJEDNO MOŽEMO VIŠE – PINK POKLON PAŽNJE“,  obezbedivši 600 poklona pomoći namenjenih ženama koje se nalaze na onkološkom lečenju raka dojke.

Zajendo možemo više

Akcija je realizovana u saradnji sa Institutom za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, gde je Pink poklone, zbog trenutne epidemiološke situacije, za pacijentkinje primila glavna medicinska sestra IOV Alkica Topić i njene saradnice. Prisutna je bila i dr Jasminka Mrđanović genetičarka IOV i predstavnica trkačkog kluba „Fit Complete“ iz Novog Sada; Udruženjem „Jedna uz drugu“ iz Subotice, gde je Pink poklone pažnje namenjene ženama na onkološkom lečenju raka dojke iz Subotice i okoline, primila ispred Udruženja Tanja Antić. Akcija je takođe realizovana sa Savetovalištem za žene „Jefimija“ Užice koje okuplja žene i članice celog Zlatiborskog okruga ( Užice, Požega, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj, Sjenica, Arilje, Kosjerić, Čajetina I Bajina Bašta), kao i sa Institutom za onkologiju i radiologiju Srbije gde su Pink poklone pažnje za pacijentkinje uručile dr Mirjana Branković Magić predsednica Evropa Dona Srbije i Jasmina Lukić sekretarka a primile dr Ana Jovićević i glavna medicinska sestra IORS-a Mirjana Gavrilović.

Zajedno možemo više

Organizacija EVROPA DONA SRBIJA se zahvaljuje svim, pojedincima i timovima, učesnicima manifestacije “RACE FOR THE CURE – Trka za ozdravljenje 2021” koji su se registrovali ili donirali sredstva za manifestaciju. Manifestacija “Race For The Cure – Trka za ozdravljenje” je manifestacija koja pored promocije značaja preventivnih pregleda i značaja ranog otkrivanja raka dojke, naročito promoviše fizičku aktivnost – trčanje ili šetnju – kao faktora rizika na koji se može uticati u borbi protiv raka dojke. 

Takođe se zahvaljujemo svim donatorima i saradnicima Organizacije: Udruženju „Jefimija“ iz Užica, Kompaniji „Novartis“, Kompaniji „Roche“, Kompaniji “Delhaize”, lancu apoteka „BENU“ farmacijai brendu LIVSANE, Kompaniji DM Srbija, Kompaniji Beiersdorf i brendu „Eucerin“, Kompaniji “EMMEZETA”, Štampariji „Kolibri“, Kompaniji IMACO, Kompaniji “Aromaplast” Jermenovci i Trkačkom klubu „Fit complete“, bez čije podrške ne bismo mogli po drugi put da realizujemo ovu humanu akciju i obradujemo žene na lečenju, da znaju da nisu same na svom putu ozdravljenja.

Zajedno možemo više

Ujedno VAS SVE POZIVAMO da nas pratite na društvenim mrežama i da nam se priključite https://www.raceforthecure.eu/sr u ovogodišnjoj “RACE FOR THE CURE – Trka za ozdravljenje ZA TEBE, ZA MENE, ZA SVE” koja će se održati 17. Septembra 2022. godine na prostoru Ade Ciganlije. Šetaćemo ili trčati za zdravlje, za one koje ne mogu da trče, za žene koje se leče i dati im podršku i ohrabrenje.

Vaša EVROPA DONA SRBIJA


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde