Četiri saveta koji će ti pomoći da jedeš manje


Leto je sve bliže, a ti ne možeš zakopčati ni svoje omiljene farmerice, dok o kupaćem kostimu na smeš ni da pomisliš.

Toliki stres dovodi do prekomerne konzumacije slatkiša i grickalica, posebno kada uz večernje gledanje televizora moraš smazati kesicu čipsa.

Predstavljamo vam četiri saveta kako da prestanete jesti iz navike i stresa.

1. Glad, što je to?

Stručnjaci upozoravaju da najviše nezdravih međuobroka jedu upravo devojke koje žele oslabiti. Ukoliko preskačeš obroke ili gladuješ češće ćeš posegnuti za slatkišima, pa je zato mnogo pametnije jesti normalne obroke i izbeći osećaj gladi koji vodi nezdravoj ishrani.

2. Nauči kontrolisati sama sebe

Fini kolač na prvom sastanku ili nekoliko kockica čokolade za vrijeme PMS-a super su stvari, ali nemoj iskorišćavati svoje osjećaje kako bi opravdala svoje loše navike ishrane. Ne, ne moraš pojesti veliku čokoladu jer ti se dečko nije javio više od tri sata, niti trebaš smazati burek između ručka i večere jer te kolegica naljutila. Nauči kontrolisati sama sebe.

3. Pričekaj 20 minuta

Savetnici iz časopisa "Woman's health" preporučuju ovaj mali trik. Ukoliko osećaš veliku potrebu za sladoledom ili gaziranim sokom ili nečim sličnim, pričekaj 20 minuta. S obzirom na to da smo te potrebe najčešće samo umislili, velika je verovatnoća da ćemo za 20 minuta zaboraviti na to.

4. Posegni za čašom vode

Osećaš li potrebu za nečim nezdravim, posluži se vodom u koju si iscedila malo limuna, limete ili narandže. Taj napitak gotovo da nema kalorija, a ublažiće će tvoju želju za slatkim. Plus! Voda je super za tvoju kosu i kožu, tako da s ovim potezom ne možeš promašiti.
Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde