Humanitarni skup za mališane obolele od raka


15. februar je dan kada se u svetu obeležava Dan dece obolele od raka, a Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, tradicionalno organizuje humanitarne skupove u više od 30 gradova širom Srbije. Centralni događaj sa muzičkim programom će biti u Beogradu, na platou kod Delijske česme u Knez Mihajlovoj ulici, od 12 do 14 časova. Pod sloganom ˝I ja se borim˝, simbolično će se poruka podrške uputiti svoj deci koja su obolela od raka.

NURDOR poziva Beograđane da u petak, 15. februara, svojim prisustvom doprinesu borbi, zbog onih kojima je podrška neophodna. Ljudi dobre volje su pozvani da doniraju sredstva putem slanja SMS poruke na broj 1150 (svaka poruka iznosi 100 dinara). 

Osim u Beogradu, humanitarne akcije će biti organizovane istog dana u: Nišu, Novom Sadu,
Kragujevcu, Čačku, Užicu, Subotici, Kraljevu, Smederevu, Zrenjaninu, Šapcu, Smederevskoj Palanci, Aranđelovcu, Ivanjici, Valjevu...

NURDOR se, zajedno sa svim prijateljima, roditeljima, volonterima i javnim ličnostima, već punih 15 godina bori za veću vidljivost pitanja malignih oboljenja kod dece i problema sa kojima se ove porodice susreću. Kroz kampanju se podstiču pojedinci i kompanije na aktivno uzimanje učešća u projektima koji pomažu deci i njihovim roditeljima tokom procesa lečenja.


Podeli tekst:
Izvor: NURDOR

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde