Svetlana Bojković, Miloš Timotijević, Inspektor Blaža, Miloš Petrović i Aleksandar Radojičić podržali su one koji se bore sa Kronovom bolešću i ulceroznim kolitisom

Šta nam sa bilborda širom Srbije poručuju naši poznati glumci i umetnici? Šta je IBC i zašto je potrebno da podržimo one koji imaju IBC?

Od jutros na ulicama Beograda, Niša, Novog Sada, Čačka i Kragujevca možete videti poznata lica kao što su Svetlana Bojković, Miloš Timotijević, Inspektor Blaža, Miloš Petrović i Aleksandar Radojičić, a pored njihove fotografije ispisane su poruke kao što su ''Ja sam glas svih onih, koji se bore u tišini.'' ili ''Život bez bola nije privilegija, već svačije pravo.'' 

Bilbord - Svetlana Bojković

Upravo ove poznate ličnosti, stale su iza osoba koje boluju od inflamatornih bolesti creva (IBC), a ove bolesti su Kronova bolest i ulcerozni kolitis. U Srbiji danas ima preko 10.000 obolelih, a oni koji žive sa ovim bolestima često se susreću sa time da 'im nije ništa' jer se njihova bolest ne vidi od spolja.

19. maj je Svetski dan inflamatornih bolesti creva, a Udruženje za Kronovu bolest i ulcerozni kolitis Srbije UKUKS i ove godine želelo je da na originalan način privuče pažnju bilbordima koji šalju jasnu poruku da oboleli nisu sami i da ih razumemo. Pored bilborda, Svetski dan obeležiće se u svim centrima u Srbiji koji se bave lečenjem Kronove bolesti i ulceroznog kolitisa, a centralni događaj je 19.5. - 21.5. na Zlatiboru, gde će se medicinske sestre koje se bave negom ovih obolelih okupiti zajedno sa lekarima i predstavnicima udruženja. 

Pored glumaca, ovogodišnje aktivnosti podržalo je i Ministarstvo zdravlja, kao i mnogobrojne farmaceutske kompanije, predstavnici medija, ali i poznati Nenad Gladić - Lepi Brka, koji je obolele podržao serijalom epizoda kuvanja za obolele od ovih bolesti.

Bilbord - Inspektor Blaža

Bilbord - Miloš PetrovićBilbord - Miloš TimotijevićBilbord - Aleksandar Radojičić


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde