Žena je zalogaj

Žena je zalogaj - ako već ne možete celu da je progutate, popijte je. Zamislite da na stolu imate izvanrednu hranu koju najviše volite, još od detinjstva. Pojedete je i imate utisak da ste jeli nešto najlepše. Napravimo sada, samo na prvi pogled, neumesno poređenje između zalogaja i žene.

Već postoji izraz da neko može biti „dobar zalogaj“. U ovim tekstovima „dobar zalogaj“ se, naravno, odnosi na ženu; ali i za muškarce mogu da pomisle da je dobar zalogaj.

Suštine promene

Jeste li nekada videli kako zalogaj izgleda pre nego što ga progutate? To je mešavina hrane stvorena Vašim mišićima za žvakanje i niko ne može da kaže da zalogaj ima privlačan izgled. Čak, jednom izvađen iz usta bilo kojim povodom, on prestaje da bude privlačan. Dakle, mi neopravdano mrzimo transformaciju koju neki proces, u ovom slučaju ishrana, zahteva, a pažnju i procene zadržavamo na stupnju kako je pojava (žena, hrana ili ma šta drugo) izgledala pre nego što se preobrazila. Sviđa mi se kako izgleda hrana na stolu, a ne zalogaj te iste hrane.
 
Pogledajmo sada glavne ženske odlike, kao što su promenjljivost u odnosu na ljude i događaje, neverovatna transformacija u sve vidove raspoloženja ili brza izmena odluka u odnosu na muškarca. Iz celog ženskog ponašanja neprestano izbija promena kao način života i opstanka. Zar nije najvažniji muški zadatak da shvati suštinu ženske promene ili, ako to ne može, bar da je uzme u obzir u svojoj strategiji? Uostalom, shvatanje ženske promene može biti prijatna okupacija nekome celog života i tim bavljenjem će sigurno naučiti nešto, mada bi bilo poželjno da većinu zakonitosti ženske promene muškaac shvati u najranijoj mladosti.

Došli smo do važne greške kada muškarac ne shvata da je žena tokom promene istog sastava kao i pre. Ako to ne shvati, muškarac je u apsurdu da hoće dobar zalogaj, a kada ga uzme, kod njega potpuno neopravdano počinje neki drugi proces. U tom stanju muškarac se često ne snalazi, jer misli da su glavne promene kod žene završene. To je tek greška: jer, do tada se žena menjala u odnosu na sve druge, a od tada – u odnosu baš na njega. Dakle, taj momenat bi morao da bude početak, a ne kraj muških aktivnosti usmerenih prema ženi.

Ako je ne pustite da se stalno transformiše ili ako je u tome ometate, ona će završiti, umesto kod Vas, u zagrljaju drugog muškog lava koji je znao da razjapi čeljust u pravo vreme. Morate da znate da priroda funkcioniše na neprestanoj promeni i da favorizuje svaku, pogotovu žensku. Najbolje je da to, ukoliko već ne znate, shvatite sada i odmah. Naravno, zalogaj u ovom tekstu je primer kako je promena oblika hrane žvakanjem dovela do novog oblika, suština ostala ista.
 
Zato, uvek treba da gađate žensku suštinu, a ženu pustite da se menja koliko god hoće. Ako uspete da uđete u suštinu, smanjiće se njena potreba za transformacijom i imaćete je u najboljem izdanju. Žena teži da se umiri, a Vi ste umirivač. Umirivanje žene je poželjno, dok je umirivanje muškaca, po definiciji muškosti - nepoželjno. Kao što vidite, stvari su suprotno postavljene od onoga kako na prvi pogled izgledaju. Uostalom, u seksualnosti ništa nije očigledno zbog najvišeg cilja života -  razmnožavanja.

Prirodno zaslađena    

Najgora stvar sa zalogajem je to što on može da ostane u grlu. Ali, tu nema ženske krivice; kriv je onaj koji guta, a zalogaj zastane samo kada guta to što nije za njega. Nije svaka ženka za svakoga, a opasno zastajanje zalogaja u grlu, koje može da ugrozi život onoga koji jede, dolazi od njegove nesigurnosti. Nesigurnost je vrlo poštena osobina, ona se ispoljava baš kada treba i pokazuje dokle ste stigli u poznavanju žena. Ispod nesigurnosti postoji mirno more u kojem je nećete osećati, i to je Vaša voda u kojoj ima Vama dostunih i Vama odgovarajućih žena. Naravno, granica nesigurnosti se može pomeriti samo Vašim znanjem i zaslugom.
 
Priroda je odredila da žena nema nevolja sa gutanjem. Ženski pol nema problem može li da proguta muški zalogaj (nikada joj ne zastaje u grlu), već kako. To kako najčešće dolazi od neumoljive konkurencije. Za razliku od većine muškaraca koji, kad imaju zalogaj, ne znaju šta će s njim - žene uvek znaju šta će.

Na kraju, evo najboljeg rešenja za muškarce

Ako već ženu ne možete celu da progutate, popijte je. Prethodno morate da joj promenite agregatno stanje. Dobro znate da, za razliku od jedenja, pijenje zahteva nakretanje Šećer ne morate da dodajete, žena je prirodno zaslađena.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 7

 1. Milos 18.04.2012

  A sta je onda zenska sustina?


 2. Branko 15.08.2010

  Tako je i njegos rekao: zenska ćud je voćka čudnovata, ne slomi je al zube polomi


 3. Vesela 05.05.2009

  "žena teži da se umiri, a vi ste umirivač" ovo svakako nema veze sa starom srpskom " batina je iz raja izašla". Ali kako možete biti sigurni da je neki neće razumeti baš tako. Nije dovoljno vaše objašnjenje, mislim da trebate malo obzirnije da se koristete metaforama.


 4. Jelena 10.04.2009

  Krajnje interesantan tekst, a što je još bolje istinit je! Bilo bi dobro kada bi ga svi muškarci čitali po nekoliko puta u toku dana kao molitvu. Možda bi do kraja nešto i shvatili i naučili o ženama i njihovim ¨¨agregatnim stanjima¨¨ i na koji nacčn funkcionišu. Evo moj muž je baš u toj fazi da bi želeo pretvoriti me u bilo koje njemu drago piće i popiti me; ali se ja ne dam, lepše mi je da mu stojim kao zalogaj u grlu i tako sve dok se ne zaštrkne i izbaci me već jednom odatle gde mi nije mesto!? Pozdrav svim ¨zalogajima sveta¨¨.


 5. Milan 18.03.2009

  Interesantan i poučan tekst o ženama i njihovim čestim promenama, sigurno ću nešto novo naučiti iz njega. Ono što mene interesuje je to zbog čega muškarac mora da se prilagođava svim tim ženskim promenama (koje su apsolutno nepredvidive) a kada se žena nađe u takvij situaciji (kada se ponašanje muškarca često menja) ona jednostavno ode drugom muškarcu? Zar to nije linija manjeg otopora? Šta bi onda bilo kada bi i muškarci i žene išli linijom manjeg otpora? Jedini razuma razlog je to da je priroda muškaraca i žena jednostavno takva, ali verujte da ponekad jednostavno \"ubijaju\" sve te nepredvidive promene. Muškarci jesu jaki, ali su ipak od krvi, mesa i emocija tako da ... imajte i Vi malo razumevanja za naša nerazumevanja :) Pozdrav svima!


 6. Milica 13.02.2009

  Fantastičan tekst i poznavanje ženske prirode. Žene i imaju "tečno agregatno stanje", one jesu izvor života, a život sam po sebi jeste stalna promena, dešavanje, živi promenljivi organizam...Neosnovano je da muškarci očekuju od žena da budu statične, nepromenljive, uvek iste...po mom mišljenju takav stav može da dovede do velikih problema. Samo muškarac koji shvata da je žena živo biće, mnogo življe po svojoj prirodi...i koji to prihvati i ume da se nosi sa tim, može pored sebe imati zadovoljnu, lojalnu i srećnu ženu, koja će zarad njega učiniti SVE. Takvi su u današnje vreme retki, ali zato vredni svega. Sve pohvale sajtu!


 7. R.O 29.01.2009

  Hehehe,,,Jovo CARE! Nisi se javio posle mog komentara na tvoj prethodni tekst-ovde.Nema veze Profesor Dr Jovo Tosevski. Pozdravljam Te od srca i radujem se tvojim uspesima i napredovanju.Rada


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde