Veličina je bitna?

Postoji fizička osnova na temelju koje bi neke žene više volele veći penis. Ovo ima više veze sa širinom nego dužinom, ali dugački penis je često i širi. Često se muškarci vole hvaliti dužinom svog penisa, a zapravo je njegova širina važnija za ženino zadovoljstvo.

Ženska osetljiva genitalna tkiva smeštena su oko ulaza u vaginu – to su klitoris i strukture koje ga okružuju, mokraćna cev i sunđerasta tela. Čak je i ženina G-tačka, ako je žena ima, smeštena nekoliko centimetara od otvora vagine. Što je veći pritisak na ove strukture, veći je njen užitak. S druge strane, dugačak penis može dodirivati vrat materice, što uopšte ne mora biti ugodno, a nekim je ženama i bolno.

Međutim, neke žene uživaju u osećaju da nešto veliko ispunjava njihovu vaginu. Što je veći objekt, osećaju se ispunjenije i zadovoljenije te stoga biraju i velike vibratore. Prilikom nekih istraživanja određeni broj žena je rekao kako im je orgazam intenzivniji kad im je vagina ispunjenija. U ovim slučajevima čak i najveći penisi nisu dovoljni da bi se zadovoljile njihove potrebe.

Istraživanja su pokazala i da neke žene više vole velike penise iz psiholoških razloga. Muškarac s većim penisom se obično smatra muževnijim, pa i žena koja privlači njegovu pažnju izgleda privlačnije i poželjnije. Žena može smatrati svoj položaj u društvu boljim ukoliko je njen partner obdareniji. Ženama i pogled na veliki penis može biti stimulišući. Mnoge su žene fascinirane penisima, ne zato što im se sviđaju nego zbog toga što ih one same nemaju. Ova fascinacija obično nema nikakve veze s veličinom. Mnoge žene uživaju gledati kako penis postiže erekciju u njenim ustima ili ruci.

Uvek treba imati na umu da je mozak naš najveći seksualni organ.

Druge žene više vole manje penise. Veliki penis može uzrokovati neugodnost prilikom felacija. Iako žena može imati veliku želju da izvede felacio, često to smatra prezahtevnim ukoliko muškarac ima prosečno velik penis, a o velikom da i ne govorimo.

Fizička neugodnost nadjačava emocionalni užitak i dobitak. Neke će žene stimulisati partnerov penis oralno jedino ako je potpuno opušten ili tek u početku erekcije.

Velik penis može uzrokovati neugodnost i prilikom vaginalnog i analnog seksa. Žena koja uživa u analnom seksu često preferira maleni penis jer se bolje prilagodi njenom telu.
I žene koje se boje gubitka tonusa vaginalnih mišića takođe ne žele partnera s velikim penisom. Kao što se može videti, veće nije uvek i bolje.

Neki govore kako veličina nije važna. Šta je onda sa svim onim velikim vibratorima koji se prodaju u trgovinama za odrasle? Nije valjda da industrija proizvodi stvari koje se ne prodaju? Iako se mnogi od njih kupuju kao šala za poklon ženama, mnogi se verovatno kupuju i koriste za ono za šta su i proizvedeni. Verovatno obična znatiželja vodi mnoge žene pri kupovini stvarčica koje su znatno veće od penisa njihova partnera.

Ponekad odlučuju i govorkanja o većem užitku kod većeg penisa. Neke su znatiželjne, može li uopšte tako nešto stati u njihovu vaginu. Dok ih znatiželja motiviše, užitak im zadržava pažnju, bar nekima od njih.

Na kraju, je li veličina muškarčevog penisa uistinu važna njegovoj partnerki? Odgovor je ne, barem za veliku većinu žena. Većina žena ne bira partnera isključivo na temelju veličine njegovog penisa. Ono što treba imati na umu jeste da bi žene, ukoliko su zainteresovane isključivo za veličinu penisa, lako mogle otići u seks-shop i kupiti, ili naručiti, vibrator željene veličine.

Vrlo malo žena postavlja veličinu penisa na vrh liste kriterijuma za odabir partnera, čak i one koje više vole velike ili male penise, bez obzira iz fizičkih ili psiholoških razloga.

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 6

 1. Ја 18.09.2022

  Просечан величина пениса је 12 до 16 см. Али, сваки пенис, ако се дигне, може да задовољи сваку жену.


 2. jagoda.papale@gmail.com 30.09.2021

  Kako da kupim penid malo debljo i posto je


 3. Nerko 02.06.2021

  U kojim godinama žene najviše žele seks?


 4. Zoran 23.06.2014

  Da li me laze supruga kada mi kaze da joj je samnom najbolje? A pritom mi je priznala da je partner pre mene imao i duzi i deblji penis i da je uzivala ali ipak joj je bolje samnom? Ja u to ne verujem? Odgovorite mi?


 5. amilija 19.10.2009

  A tekst sam citala da bih videla prosecnu velicinu penisa a na zalost nema u tekstu :-((


 6. Dusan 14.05.2008

  U tekstu nema prosecna velicina penisa, verovatno greskom.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde