Čipom u mozgu do orgazma

Imate problema sa postizanjem orgazma? Budite bez brige, seksualni život u budućnosti će biti mnogo jednostavniji.

Umesto da se trudite i radite na svojoj vezi, biće dovoljno da se obratite stručnjacima i za tili čas u vašem mozgu će se naći čip koji će vam pomoći da dostignete svoj maksimum.

Kako objašnjavaju naučnici sa Oksforda, čip bi trebalo da odašilje mini impulse u deo mozga koji je povezan sa osećajem uživanja u seksu i jelu, prenosi "Dejli mejl".

Reč je o tehnologiji koja je razvijena kako bi se pomoglo obolelima od Parkinsonove bolesti, ali je polje istraživanja nedavno prošireno i na osobe koje pate od anhedonije - nemogućnosti postizanja zadovoljstva u hrani i seksu.

Ipak, procedura još uvek veoma invanzivna, ali stručnjaci koji su učestvovali u istraživanjima kažu da će tehnologija vremenom biti unapređena, tako da će ovaj tip moždane stimulacije moći da se koristi u lečenju različitih poremećaja.

"Očekujemo da procedura postane mnogo suptilnija, tako da će moć koju taj mali čip ima moći da se kontroliše, odnosno da se uključuje i isključuje po potrebi", kaže dr Tipu Aziz, istraživač sa Oksforda.

Pitanje je samo da li će u budućnosti kakvu predviđaju stručnjaci biti malo mesta i za dobru, staru romantiku...

Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Krazor 07.10.2010

    Imam problema sa orgazmom, suviše brzo ga doživim? Kako to da promenim, tj. Produžim trajanje odnosa?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde