Biorevitalizacija

Biorevitalizacija je injekciona metoda koja prvenstveno služi za hidrataciju lica, ali i za posvetljivanje fleka, ujednačavanje tena i ima anti-age efekat. Biorevitalizacija se razlikuje od klasične mezoterapije po tome što sadrži veću koncentraciju hijalurona, pa su efekti vidljivi odmah posle prvog tretmana.

Biorevitalizacija stimuliše proizvodnju kolagena i elastina koji su odgovorni za jedrinu i lepotu kože lica. Ovaj tretman ne utiče samo na volumen kože i smanjenje pora, već dubinski hidrira lice. Razlika je i u tome što biorevitalizacija ima dublju metodu injektovanja. Potrebno je manje tretmana za odlične rezultate, a efekat na koži traje mnogo duže!

Koža vremenom gubi kolagen i prirodnu hijaluronsku kiselinu, a usled starenja se javljaju bore i nesavršenosti na licu. 

Biorevitalizacija – tretman za zdraviju i lepšu kožu

Na licu se prvo primete znakovi starenja i nedostaci se teško mogu sakriti. Različiti faktori mogu da utiču na kvalitet i izgled kože. Tu uključujemo genetiku, stil života, ishranu, negu. Svakodnevno smo izloženi nevidljivim bakterijama i bacilima koji se nalaze u vazduhu i nemoguće ih je sprečiti da dopru do kože. Biorevitalizacijom može se usporiti starenje i mogu se otkloniti nesavršenosti sa kože. Ovim tretmanom rešavaju se brojni estetski problemi na licu, koji često mogu da traju godinama ukoliko se ne reaguje na vreme.

Biorevitalizacija metodaBiorevitalizacija je tretman koji se zasniva na aplikaciji koktela koji su namenjeni za negu kože. U koktelima su sadržani aktivatori matičnih ćelija, vitamini, minerali, antioksidansi, aminokiseline, hijaluronska kiselina i kolagen.

„Za svakog pacijenta kreira se jedinstveni koktel koji će najbolje odgovarati tipu kože i koji će dati efikasne rezultate kod nedostataka na licu.“ - objašnjava Dr Rudić.

Cilj biorevitalizacije jeste regeneracija kože i obnavljanje ćelija. Kao rezulatat, koža postaje zategnutija, jedrija, bore su manje vidljive, a pore se sužavaju. Koža postaje prirodno hidrirana, tako da ne zahteva komplikovanu negu lica u budućnosti. Još jedna prednost ovog tretmana jeste što dolazi do uklanjanja fleka i sitnijih ožiljaka od akni. Hiperpigmentacija se može smanjiti, a uočene su i pozitivne promene u ujednačavanju tena. Pored toga, kesice ispod očiju se smanjuju i dolazi do smanjenja tamnih podočnjaka.

Kod biorevitalizacije postoji par tehnika koje su učinkovite i koje se najčešće koriste. Jedna je metoda biorevitalizacije sa ultrazvučnom špatulom, a druga je pomoću savremenog aparata Derma Fix. Najpopularniji je aparat Derma Fix sa šestougaonim iglicama koji na brz i efikasan način aplicira koktel unutar kože.

Biorevitalizacija – bezbedan i efikasan tretman

Pre samog početka biorevitalizacije, na određenu regiju se nanosi anestetik krema, koja čitav proces čini prijatnim i bezbolnim. Tokom tretmana, moguće je osetiti peckanje.

Nakon pola sata, koža se dezinfikuje i aplicira se koktel koji je kreiran u skladu sa tipom kože i postojećim problemima i nesavršenostima na licu ili nekoj drugoj regiji. Nakon tretmana, stavlja se zaštitna maska koja će smiriti crvenilo, a onda sledi zaštitna krema.

Do sada nisu zabeležene nikakve nus pojave, i biorevitalizacija je maksimalno bezbedna za svaki tip kože. Koži će biti potrebno malo vremena da se oporavi. Najčešće je to nekoliko sati od tretmana, tada prolazi crvenilo, ukoliko uopšte do njega dođe. Savetuje se izbegavanje šminke tog dana, kao i naporna fizička aktivnost.

Sledećeg dana, pacijenti se mogu vratiti svojim aktivnostima.

Kome je namenjena biorevitalizacija?

Biorevitalizacija je siguran i pouzdan tretman koji je omiljen damama, ali i muškarcima koji se bore sa nepravilnostima na  koži. Ovaj tretman je idealan za osobe koje imaju dehidriranu kožu, za osobe koje su se vratile sa odmora na kome su bile izložene jakoj hladnoći ili jakom suncu ili toploti. Takođe, tretman se preporučuje za negu kože na kojoj su se pojavili znaci starenja ili su prisutna oštećenja bilo koje vrste. Efikasan je kod kože koja je bila izložena upalnim procesima, i na kojoj su ostali tragovi u vidu fleka, mrlja, ili ožiljaka.

Biorevitalizacijom se mogu tretirati i određene regije, kao što su podočnjaci, bore iznad usana ili na čelu, vrat ili celo lice.

Osim lica i vratnog dela, biorevitalizacijom se mogu tretirati i unutrašnje strane butina, predeo znad kolena, nadlaktice, stomak i ruke. U zavisnosti od problematike na određenoj regiji, tretman je potrebno ponoviti 3-4 puta u razmaku od po mesec dana.

Savetuje se da se biorevitalizacija uradi pre izlaganja kože suncu, odnosno pre letovanja, i bilo bi idealno kada bi se uradile dve procedure pre tog perioda, a onda još jedna posle povratka sa odmora. Tada koža postaje pripremljena i zaštićena od UV zraka koji direktno utiču na starenje kože, ali i na pogoršavanje akni, hiperpigmentacije i ostalih nedostataka.

Biorevitalizacija – rezultati

Biorevitalizacija je mnogostruki tretman, jer pruža rezultate odmah nakon tretmana i rešava više problema odjednom. Prirodan efekat se vremenom još više poboljšava i lice postaje podmlađeno i zategnuto. Koža se oporavlja i struktura se regeneriše, pa se tako i vidljivi nedostaci umanjuju.

Ako želite da se rešite nedostataka na licu, i da popravite celokupni izgled kože, biorevitalizacija je pravo rešenje.


Podeli tekst:

Dr Branko Rudić je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni pacijenti svrstavaju dr Rudića među najtraženije plastične hirurge na našim prostorima.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde