8 point lift - anti-age tretman hijaluronom

8-point lift je najsavremeniji tretman baziran na hijaluronskim filerima, koji podrazumeva ubrizgavanja hijalurona u 8 različitih zona na licu, radi poboljšanja teksture kože, zatezanja lica i maksimalnog postizanja rezultata kao što su jedrost i elastičnost.

8-point lift usmeren je ka tome da postiže savršenstvo na licu i da bude u isto vreme efektan, vidljiv, ali i prirodan. Ova metoda je idealna za sve koji žele da podmlade kožu i da je zategnu, bez operacije. Kada je starenje kože u pitanju, ono se najčešće odražava tako što koža gubi volumen, postaje opuštena i ubrzava se razvoj nazolabijalnih bora, od nosa do ugla usana, a zatim i od uglova usana, pa sve do brade.

Kako se estetska hirurgija razvija i usavršava, dolazimo do savremenijih rešenja koja su primenljiva bez operacije.

Ključne tačke

8-point lift obezbeđuje podmlađeni izgled i vraćanje volumena licu, pomoću 8 strateški postavljenih tačaka, koristeći minimalnu količinu dermalnih filera. Rezultati se vide odmah, a prilikom tretmana nema neugodnosti i bola.

8-point lift poznat je i kao tečni lifting. Ovu metodu razvio je plastični hirurg i inovator Mauricio de Maio. Njegova metoda je ubrzo zaživela širom sveta, ali i kod nas. Poznata je i pod nazivom MD CODES. Ova napredna tehnika može da povrati volumen licu i da definiše prirodne konture lica, koje su postale nedefinisane usled starenja kože.

Hijaluronska kiselina je prirodni matarijal koji se već nalazi u našoj koži, ali kako starimo, njegova količina se smanjuje. Hijaluron je zaslužan za hidrataciju i zadržavanje vode u koži, pa tako obezbeđuje volumen i jedrost lica. Hijaluronski fileri sačinjeni su od hijaluronske kiseline u formi sterilnog bistrog gela. U fileru, hijaluronska kiselina je umrežena i ima duži vek trajanja.

Hijaluronski filer se raspoređuje u 8 tačaka. O samim regijama na kojima će se ubrizgati hijaluron, odlučuje se na pregledu. Ključne tačke koje se definišu jesu:

  1. i 2. Jagodice – Lice se podiže od sredine, a time se dobija efekat smanjivanja dubokih bora na licu.
  2. Suzni kanal (područje pored oka) – Direktno utiče na smanjenje podočnjaka i dovodi do podmlađivanja „umornih očiju“. Okoloočna regija postaje zategnutija i svežija.
  3. Koren nosa – Smanjuju se duboke bore, opuštena koža se zateže.
  4. Ugao usana – Ova tačka smanjuje bore od ugla usana do brade (marionetske bore).
  5. Donja vilica (tačka korena marionetskih bora) – Dobija se efekat zatezanja kože brade i marionetske bore se smanjuju.
  6. 7. Tačka u uglu donje vilice – Popunjavanjem ove tačke, zatežu se bore i poboljšava tonus kože.
  7. Tačka na obrazu – Ukoliko su prisutni upali obrazi, ova tačka je obavezna, zbog dodavanja volumena licu. Jasno definisani obrazi naglašavaju lepotu čitavog lica.

Kao što možete i da pretpostavite, kada se hijaluronski fileri udruže na ovim tačkama, dolazi se do zatezanja lica. Hijaluron se raspoređuje u različitim gustinama u tačno određenim tačkama. Efekat je odmah viljiv, a lice izgleda prirodno, jedro i podmlađeno.

Prednosti 8-point lift tretmana

8-point lift tretman ima mnogo prednosti, a ključna prednost je u tome što su efektni dugotrajni i prirodni. Samo jednim tretmanom, postiže se podmlađenost kože. Koži se vraća kvalitet i jedrina, a efekat traje do dve godine.

Ova procedura sa sobom ne nosi nikakve rizike, bezbedna je, efikasna i postojana. 8-point lift postaje zamena za hirurške tretmani koji zahtevaju pripremu i oporavak.

8-point lift se fokusira na podmlađivanje celog lica, a ne samo na određene regije, i upravo ga to razlikuje od sličnih anti-age tretmana. Kada se tretira celo lice, dobija se suptilno preoblikovanje kontura lica, kao i smanjenje bora i finih linija na koži.

8-point lift – procedura

Kao i pri svakom tretmanu, potrebno je zakazati konsultaciju, na kojoj ćete biti obavešteni o pojedinostima. Tretman traje do sat vremena, i prilikom ubrizgavanja hijalurona, koristi se anestetik koji će eliminisati bol, te tako tretman postaje ugodan i bezbolan.

Savetuje se da se narednih 24h odmarate i da ne budete izloženi suncu, niti da se bavite fizičkim aktivnostima. Rezultate u potpunosti videćete već sledećeg dana, kada prođe crvenilo na licu. Moguće je da se javi crvenilo i blagi otok. Ovo su normalne, prolazne pojave.

Tokom prvih 24h, preporučuje se odmor, izbegavanje alkohola, saune, solarijuma, teretane i treninga. Već sledćeg dana možete da koristite laganu šminku i da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima.

Kome je namenjen 8-point lift tretman?

8-point lift tretman namenjen je i ženama i muškarcima, koji su primetili da njihova koža postaje opuštena. Pored toga, ovim tretmanom se mogu rešiti i drugi nedostaci, kao što su duboke bore, upali obrazi i podočnjaci.

8-point lift se prilagođava svakom pacijentu, u cilju da se postignu najbolji rezultati i da se reše nedostaci na licu, koji su vidljivi i efektni.

Tretman se preporučuje osobama koje su starije od 35 godina i koje žele da ponovo povrate mladolikost svog lica. Za još više volumena i rešavanja određenih problema na licu, 8-point lift se može kombinovati i sa drugim tretmanima.

Prilikom ovog tretmana koristi se mala količina hijaluronskog filera, a njegim pravilnim rasporedom u ključnim tačkama, postiže se maksimalni efekat. Dolazimo do zaključka da je 8-point lift veoma isplativ, efektan i pruža odmah vidljive rezultate. Zbog tih benefita, postao je tražen i čini se da će u budućnosti odložiti potrebu za standardnim hirurškim metodama podmlađivanja lica.

Koliko će se hijalurona koristiti, zavisi od stanja kože, i od opuštenosti. Ako je koža veoma opuštena, biće potrebno više materijala kako bi se postigli željeni efekti.

Zaključujemo da je 8-point lift tretman koji ima mnogo benefita i daje maksimalne anti-age reultate, bez bola i neugodnosti.

Podeli tekst:

Dr Branko Rudić je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni pacijenti svrstavaju dr Rudića među najtraženije plastične hirurge na našim prostorima.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde