Nehiruška korekcija nosa (Korekcija nosa hijaluronom)

Nos zauzima središnji deo našeg lica i u velikoj meri utiče na izgled i na lepotu. Istraživanja pokazuju da su mnogi ljudi nezadovoljni svojim nosem, čak i ako je njegova veličina u skladu sa licem. Savršen, ravan i simetričan nos je prava retkost, a u savremenom svetu sve se više javlja želja i potreba za idealnim nosem, bez ikakvih mana i nesavršenosti.

Moderne metode pružaju mogućnost da bez operacije dostignemo idealan izgled nosa. Zahvaljujući hijaluronu, nos može biti simetričniji i lepši. Nekada smo se prvobitno oslanjali na tradicionalnu rinoplastiku, a sada možemo da garantujemo sjajne rezultate za manje od sat vremena, uz pomoć hijaluronskih filera koji otklanjaju nedostatke i nesavršenosti.

Bitno je da napomenemo da je ovaj vid korekcije idealan za manje asimetrije nepravilnosti, a da je za veće neophodna rinoplastika. Hijaluron nije svemoguć, ali zaista može na brz i lak način da otkloni manje nesavršenosti na licu.

Nos može da bude prirodno neravan i može da ima iskrivljen greben. „Grba“ na nosu mnogim ljudima stvara nelagodu, kompleks i čini da gube samopouzdanje, jer su svesni da oblik nosa utiče na njihovu lepotu lica. Čak i tokom života može doći do deformiteta nosa, najčešće usled određenih bolesti ili preloma, povreda. Nos može da bude i previše spušten, može da se javi iskrivljenost u jednom pravcu, da postoji asimetrija u veličini nozdrva.

Starenje još više utiče na naše crte lica, ono postaje opuštenije, gubi se elastičnost kože, a nos može da dobije neželjeni oblik, baš kada se to najmanje očekuje. Ipak, postoji rešenje, i sada je dostupno svima.

Saznajte u narednim redovima kako izgleda korekcija nosa uz pomoć hijalurona i kakvi se rezultati mogu očekivati.

Korekcija nosa bez operacije postala je najtraženiji tretman

Klasična operacija nosa zahteva pripremu i oporavak. Mnogim pacijentima je potrebno hrabrosti, ali i mnogo više novca da se odluče da operišu nos. Hijaluron se našao kao idealno, brzo rešenje za lep i pravilan nos. Ovaj tretman je popularan u svetu, ali i kod nas, jer je jednostavan, bezbolan i predstavlja adekvatnu alternativu poznatim, tradicionalnim metodama.

Uz pomoć hijaluronskih filera, moguće je izbeći operaciju, ali i ispraviti nepravilnosti koje su nastale još na samom rođenju ili u toku života. Potrebna je mala količina hijalurona, kako bi se postigao željeni efekat. Dolazi se do zaključka da je ova metoda postala tražena iz razloga što je efektivna, odmah vidljiva i isplativa, a ujedno i postojana, precizna i sigurna.

Kakvi su efekti korekcije nosa hijaluronom?

Estetski problemi na nosu poput neravnina, grba, asimetrije ili neželjenog oblika nosa se mogu ispraviti. Važno je napomenuti i to da tretman hijaluronskim filerima ne može rešiti zdravstvene probleme, već isključivo probleme estetske prirode. Problemi sa disanjem ili fukncije nosnih kanala ne mogu da se rešavaju uz pomoć ove metode, za to je ipak potrebna operacija nosa.

Dodavanje hijalurona može doprineti da vaš nos izgleda lepše i pravilnije, jer se nadoknađuje volumen na delovima nosa gde nedostaje, a tako i dobijamo idealan, srazmeran nos.

Bez operacije, bez neželjenih efekata

Tretmani hijaluronskom kiselinom su bezbedni i uglavnom nemaju nikakve štetne efekte po pacijenta,  jer telo sadrži prirodnu hijaluronsku kiselinu koja se starenjem gubi i iščezava iz organizma.

Nosno područje je veoma osetljivo, jer se u njemu nalazi veliki broj krvnih sudova. Zato uvek savetujemo da birate stručnjake koji iza sebe imaju praksu sa filerima i da uvek zakazujete tretman kod kvalifikovanog stručnog lica.

Postupak korekcije nosa

Kao i pre svakog tretmana, potrebna je konsultacija sa doktorom, kako bi vam detaljno bilo objašnjeno kakve rezultate možete da očekujete i da li je to u skladu sa vašim željama. Pre same intervencije, primenjuje se lokalna anestezija.

Aplikacija hijaluronskih filera je bezbolna, traje manje od pola sata, a igle koje se koriste su tanke i ne ostavljaju nikakve tragove niti ožiljke.

Nakon tretmana, možete da nastavite sa svojim svakodnevnim aktivnostima, ali se savetuje da ne trenirate i da se ne izlažete preteranoj toploti. Moguće je, i sasvim je normalno da se javi crvenilo, blagi otok, kao i bol. Ovi simptomi brzo prolaze, i nema razloga za brigu.

Koliko traju efekti korekcije nosa hijaluronom?

Koliko će trajati efekti, najviše zavisi od materijala, odnosno od hijalurona koji se koristi. Savetujemo da pitate svog doktora koji materijal koristi i koji je garantovani rok dobijen od proizvođača. Efekat može da traje od godinu dana, pa do 18 meseci. Kada efekat prođe, vaš nos će izgledati isto kao i pre, ali tretman možete da ponovite.

Kome je namenjena korekcija nosa hijaluronskim filerima?

Korekcija nosa hijaluronskim filerima namenjena je i muškarcima i ženama koji žele da poboljšaju izgled svog nosa, da se reše izbočina, grba i neravnina na nosu. Ukoliko je nos asimetričan, nakon ovog tretmana izgledaće pravilnije. Takođe, može se regulisati i asimetrija u predelu nozdrva, a može se i preoblikovati sam vrh nosa. Hijaluronski fileri pružaju mnogo mogućnosti i garantuju poboljšan izgled lica.

Veoma je važno da pacijent zna šta mu najviše smeta na nosu i šta želi da postigne korekcijom, kako bi na kraju bio i zadovoljan rezultatima.

Nos je karakterističan za naše lice, a kada sa njim nismo zadovoljni, dobro je da znamo da on može postati pravilniji i lepši uz pomoć jednog tretmana!


Podeli tekst:

Dr Branko Rudić je specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije. Dugogodišnje iskustvo i brojni zadovoljni pacijenti svrstavaju dr Rudića među najtraženije plastične hirurge na našim prostorima.

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde