Značaj privatnog zdravstva tokom pandemije korona virusa


Trenutna situacija pandemije korona virusa, pogodila je državno, ali i privatno zdravstvo, što je uticalo na smanjen broj termina koji su na raspolaganju za zakazivanje, a o mogućnostima i načinima konsultacija i pregleda u privatnoj praksi tokom vanredne situacije, u televizijskom gostovanju govori Milica Milošević, direktorka Stetoskopa. 

Milica Milošević, pre svega, ističe da svaki pacijent koji ima simptome koji su istovetni ili srodni onima karakterističnim za korona virus, biva upućivan na zvanične brojeve telefona gde se može informisati o narednim koracima, a sve to kako bi se zaštitili i pacijenti i lekari. Takođe, ona apeluje na sve koji nemaju akutne tegobe koje zahtevaju hitne ili neodložne preglede i tretman da ostanu kod kuće, a za svoje nedoumice i dileme mogu iskoristiti Stetoskop.info platformu:

- Preko 300 lekara odgovara na pitanja pacijenata iz svih oblasti medicine. Pitanja ima dosta, a dosta se lekara i uključilo i to je zaista pohvalno, a pozivam i ostale stručnjake da se priključe. Na odgovor se čeka do tri dana, nekada to bude i u roku od par minuta, ali lekari rade volonterski i ne možemo vršiti pritisak na njih, pogotovo ne u ovoj situaciji, rekla je Milica Milošević. 

Kako postoje ugrožene grupe kao što su onkološki pacijenti, trudnice i deca, put koji se predlaže onima koji se leče u privatnoj praksi jeste da potraže pomoć online - putem online konsultacija koje se mogu zakazati na Stetoskop.info sa velikim brojem lekara koji zatim stupaju u kontakt sa pacijentom. Osim toga, moguće je zakazati terenske preglede koji su uglavnom namenjeni licima starijim od 65 godina kojima su potrebni. Na kraju, moguće je zakazati pregled u ordinaciji ukoliko je to neophodno, ali su procedure mnogo strožije, pa je samim tim potreban veći razmak između termina, što smanjuje broj mogućih termina, a povećava vreme utrošeno na jedan pregled.

- Stetoskop.info je portal koji ažurira informacije svakog dana i, kada je u pitanju pandemija korona virusa, Stetoskop od prvog dana ima jasan stav, a to je da će pratiti Svetsku zdravstvenu organizaciju i sve što ona propagira, kao i ono što naši stručnjaci kažu i preporučuju, odnosno ono što je stav lokalne državne vlasti i stručnjaka. To su dva izvora koje Stetoskop koristi i od toga ne odstupamo, kako ne bi došlo do širenja dezinformacija, ističe Milica Milošević. 

Saznajte više: Pogledajte ceo intervju i zapratite Stetoskopov Youtube kanal >>>>>

 


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Vojkan 06.05.2020

    Danas ako hoces da doktor odvoji vreme za tebe moras da platis sto i nije lose ako imas novac. Imam jednu dilemu. Treba da uradim estesku intervenciju nosa na Nano klinici Brant. Koliko je to pametno raditi sad kad traje korona virus?


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde