Kilometar bliže transplantaciji


Udruženje transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija “Zajedno za novi život” organizuje virtuelnu humanitarnu trku pod nazivom "TRKA ZA LANU – kilometar bliže transplantaciji", koja je namenjena Lani Bulatović, devojci kojoj su potrebne dve transplantacije: bubrega i pankreasa. Lana Bulatović iz Kovina ima 19 dijagnoza, a usled problema sa dijabetesom, izgubila je i vid na oba oka. Već 2 godine je na dijalizi koju podnosi teško i fizički i psihički i bori se da ode na transplantaciju bubrega i pankreasa u Italiju, na Univerzitetsku kliniku u Padovi. Za njen odlazak u Italiju potrebno je prikupiti 68.000 evra. Taj novac je u međuvremenu prikupljen (posle pokretanja, odnosno objavljivanje naše akcije), ali taj iznos dovoljan je samo za avans, da bi Lanu uopšte primili u bolnicu. U razgovoru sa Laninom majkom, a pre pokretanja ove trke, zaključili smo da će biti potrebno još novca. Zato ne treba stati, jer svaki bolnički dan koštaće 130 evra.
Svesni koliko transplantacija menja život iz korena, nismo mogli da sedimo skrštenih ruku i zato smo pokrenulu trku za Lanu, u nadi da će Lana pobediti u ovoj njenoj "životnoj trci".

O Lani možete pročitati ovde: https://www.budihuman.rs/sr/korisnik/645/lana-bulatovic

Trka za Lanu

Pravila učešća

Na vama je da izaberete kilometražu koju želite da istrčite i za istu se prijavite preko portal Trka.rs, a u opciji su trke od 5 km i 10 km. Nakon što istrčite izabranu kilometražu, napravite snimak ekrana (screenshot) aplikacije za trčanje sa pređenim kilometrima kao dokaz, pošaljete nam na mejl zajednozanovizivot@gmail.com ili na broj telefona 069/732-578 (Viber, WhatsApp) zajedno sa vašim podacima (ime, prezime, adresa i broj telefona) i čekate da Vam medalja stigne na adresu.

Kotizacija za obe trke iznosi 1.200,00, od čega će manji deo biti upotrebljen za plaćanje medalje poštarine, a veći deo (po našoj proceni 700 dinara) će biti uplaćen na Lanin račun koji je otvoren u fondaciji “Budi human”, odmah po završetku svih prijava i uplata. Organizator obezbeđuje medalju sa nazivom trke.

Prijave za trku traju od 18.10. (nedelja) do 25. 10. (nedelja) u 23:59. U ovom periodu mora da se izvrši uplata, kako bi novac bio prebačen na Lanin račun što pre.
Trčanje kreće odmah nakon završetka prijava i uplata i trajaće 10 dana, odnosno možete istrčat svoje kilometre u periodu od 26.10. do 05.11.2020.

Uputstvo za uplatu:
Kada se prijavite za trku na portalu trka.rs, automatski će vam se prikazati uplatnica sa vašim ličnim pozivom na broj i svim potrebnim podacima za uplatu. Link za prijavu na trku: https://trka.rs/event/187/.


Podeli tekst:
Izvor: Zajedno za novi život organizacija

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 0

Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde