Pitajte doktora, tema: rak dojke

Rak dojke je, na žalost, najčešći zloćudni karcinom kod žena u Srbiji. Prema nekim podacima, od raka dojke godišnje oboli 4600 žena, dok 1600 žena izgubi bitku sa ovom bolešću. 

U želji da sve žene koje trenutno biju bitku ili su istu izborile, kao i one koje preventivu smatraju krucijalnom dobiju odgovore na svoja pitanja, u saradnji sa udruženjem Evropa Dona Srbija otvaramo rubriku Rak dojke u okviru sekcije Pitajte doktora. Rubrika je namenjena svima koji imaju pitanje o karcinomu dojke i žele da na isto dobiju ogovor od adekvatnog stručnjaka. 

Pitajte doktora je rubrika na Stetoskopu koja beleži preko dvesta hiljada odgovorenih pitanja, što je ujedno i najveća baza znanja u Srbiji ovakve vrste. Do sada je svoje odgovore dalo preko osamsto srpskih lekara. Drago nam je da će svi oni biti u prilici da sada odgovaraju na pitanja o raku dojke u svom domenu.

Kako da postavim pitanje u rubrici Rak dojke?

Postavljanje pitanja je jednostavno. Potrebno je da odete u rubriku Pitajte doktora,  popunite formu pitanja, odaberete Rak dojke u delu Kategorija pitanja i pitanje pošaljite. Nakon ovoga, na e-mail ćete dobiti potvrdu da je pitanje postavljeno. Kada lekar bude odgovorio na vaše pitanje, odgovor će stići na vašu email adresu, a takođe će anonimno biti prikazano i na Stetoskopu u kategoriji Rak dojke

Celokupni tim Stetoskopa, udruženja Evropa Dona Srbija i tim lekara vredno radi na tome da odgovori na sva pitanja, međutim, nekada će za odgovor biti potrebno više dana, te vas molimo za razumevanje. 

Ko odgovara na pitanja?

Na pitanja očekujte odgovor od domaćih lekara i drugih stručnjaka raznih grana medicine koji ovo rade volonterski, u slobodno vreme. Grane medicina koje ova rubrika treba da pokriju su: onkologija, hirurgija, radiologija, dermatologija, fizijatrija, genetika, farmakologija...

Za sve lekare koji žele da se priključe timu stručnjaka:

Potrebno je da svoju biografiju pošaljete na office@stetoskop.info, sa naznakom da želite da se priključite timu lekara koji odgovara na pitanja iz rubrike Rak dojke. Nakon ovoga, brzo ćemo kreirati Vaš profil i poslati Vam pristupne podatke uz jednostavno uputstvo za odgovaranje na pitanja.


Podeli tekst:

Povezani tekstovi:

Broj komentara: 1

  1. Snežana 30.10.2023

    Dobro veče, jako mi je hitan odgovor ako nije problem. Moja svekrva mi je juče pokazala problem koji ima na levoj dojci, tačnije više ka levoj strani vuče nego ka bradavici, taj deo izgleda uvučen kao da ga je neko nožićem pritisnuo i tako je ostalo, takav je izled leve dojke. Lično za mene zabrinjavajuci, kaze da opipa pored toga kvrgu neku koja je povremeno boli ali ona ne želi da ide kod lekara, skroz se prepustila, a ja je ne mogu naterati, nemam sličnu sliku da vam objasnim ali mozda možete da pretpostavite kako to izgleda po opisu. Da li mislite da je karcinom u pitanju? Puno vam hvala i nadam se što bržem odgovoru.


Vaš komentar nam je veoma dragocen, molimo upišite ga ovde